REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Codruţa Kovesi, la B1 TV: Baronii se gândesc că sunt mai inventivi sau mai deştepţi decât procurorii DNA

Codruţa Kovesi, la B1 TV: Baronii se gândesc că sunt mai inventivi sau mai deştepţi decât procurorii DNA

Replica API 2 iunie 2014 | 00:00 233

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a declarat, duminică seară, în cadrul emisiunii "Actualitatea Românească" de pe B1 TV, că baronii se gândesc că nu pot fi prinşi, că sunt mai inventivi sau mai deştepţi decât procurorii.

"Avem tipologii în cadrul anchetelor pe care le-am efectuat. În mare parte am constat că s-au comis infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu, promisiuni de intervenţie pentru modificarea legislaţiei sau pentru a numi anumite persoane în funcţii de conducere. Un rol important în descoperire şi investigarea acestor cazuri au avut loc şi datorită faptului că resursa financiară a fost direcţionată înspre teritoriu, iar persoanele care au fost implicate aveau putere de decizie cu privire la bani din bugetul de stat", a explicat Kovesi.

"Baronii se gândesc că nu pot fi prinşi, că sunt mai inventivi sau mai deştepţi decât procuroii şi iată că nu este aşa", a declarat procurorul şef al DNA.

"Cred că în investigaţiile derulate am avut profesionalism şi am cooperat foarte bine cu celelalte instituţii. Simplul fapt că suntem eficienţi în investigarea cazurilor de corupţie nu trebuie să ducă la concluzia că DNA trebuie desfiinţat", a afirmat Kovesi, fiind întrebată ce părere are despre faptul că Nicuşor Constantinescu dorea desfiinţarea instituţiei.

Cât despre Portul Constanţa, procurorul şef al DNA a spus că aici trebuie o abordare strategică, la nivel naţional.

"Din perspectiva DNA, atunci când avem indicii că sunt fapte de corupţie investigăm acele fapte. În ultimii ani au fost destule fapte de corupţie în legătură cu Portul Constanţa", a afirmat ea.

sursa: LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108