REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Comisia din Senat a avizat înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii dorit de Dragnea!

Comisia din Senat a avizat înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii dorit de Dragnea!

Replica API 17 aprilie 2018 | 00:00 186

Comisia economică şi Comisia pentru buget-finanţe au adoptat, marţi, un raport favorabil pentru propunerea legislativă privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, proiectului iniţial fiindu-i aduse o serie de amendamente, în conformitate cu opinia Eurostat, a precizat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

"Amendamentele vizează în special subiecte pe care le-am discutat la nivelul Comisiei Europene, cu cei de la Eurostat şi asupra cărora cei de la Eurostat au spus că sunt acceptabile şi vor face ca acest instrument să fie considerat în afara bugetului, ceea ce este foarte important. Amendamentele vizează în special modul în care statul desemnează în Consiliul de supraveghere reprezentanţii săi. Aici s-a stabilit clar să nu fie mai mult de doi reprezentanţi din partea statului în Consiliul de supraveghere. De asemenea, din fond vor face parte doar acele companii care sunt profitabile. Un alt element important este acela legat de faptul că Fondul trebuie să fie cel care să decidă vizavi de vânzarea unui pachet de acţiuni la acele companii care sunt parte din Fond, şi nu statul, ceea ce este o abordare normală şi logică. Oricum, Fondul este obligat prin lege (...) să acţioneze în interesul economic al României. Deci, nu poate să fie un risc, un derapaj de altă natură", a precizat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la finalul şedinţei, scrie agerpres.ro.

Liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut că Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), promovat de PSD în programul de guvernare, a generat un interes uriaş în mediile financiare internaţionale, din SUA până în Norvegia, şi că, odată cu acesta, va începe o reindustrializare a României.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tara asta era industrial-agrara, pentru cei care vor sa-si aminteasca, in ce s- a transformat acum e rezultatul democratiei prost inteleasa si aplicata de cei care au guvernat 30 de ani,dupa '89.Interesul trebuia si trebuie sa fie al nostru ,nu al altora.Ce dezvoltare si cine va investi,sa astepte profitul peste timp, cand omenirea se grabeste.
0
0
Si cand te gandesti ca in iunie intra la puscherie
1
0
si noi avizam favorabil puscaria pe viata ptr un penal catine, romania nu este mostenirea ta iar poporul nu este bataia ta de joc. Este inadmisibil,cum, un excroc ca tine reuseste sa tina cu sufletul la gura un popor intreg si sa il infometeze ptr imbuibarea ta si a haitei tale de hoti
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108