REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Comisia Europeană are un mesaj FERM pentru Laura Codruța Kovesi: 'Procedura este în curs, selecția e făcută de o comisie independentă

Comisia Europeană are un mesaj FERM pentru Laura Codruța Kovesi: 'Procedura este în curs, selecția e făcută de o comisie independentă

Replica API 21 ianuarie 2019 | 00:00 330

Comisia Europeană a transmis, la solicitarea MEDIAFAX, că procedura de selecție a procurorului-șef european este în curs, subliniind că Executivul UE nu e implicat în această activitate efectuată de o comisie independentă, în contextul informațiilor privind candidatura Laurei Codruța Kovesi.

Agenția de presă MEDIAFAX a formulat o solicitare către Reprezentanța Comisiei Europene, în contextul informațiilor apărute în mass-media potrivit cărora fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, și-ar fi depus candidatura pentru funcția de procuror-șef european.

„Procedura de selecţie pentru Biroul Parchetului Public European este în curs. Comisia nu este parte a comisiei independente de selecţie. După cum s-a explicat în anunţul privind acest post vacant publicat în noiembrie 2018, comisia de selecţie va evalua candidaţii pentru postul de viitor procuror-şef european şi va prezenta evaluarea Parlamentului European şi Consiliului, care vor desemna procurorul-şef european prin consens”, precizează Reprezentanța CE.

Parchetul European (EPPO) va fi un parchet european independent responsabil cu investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a autorilor infracțiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale UE și a complicilor acestora. Regulamentul (UE) 2017/1939 al Consiliului (1) privind EPPO a intrat în vigoare la 20 noiembrie 2017. În conformitate cu articolul 120 din respectivul regulament, EPPO își va începe activitatea în urma unei decizii a Comisiei, odată ce acesta va fi înființat, dar nu mai devreme de 3 ani de la data intrării în vigoare a Regulamentului privind EPPO.

Biroul Parchetului Public European ar urma să își înceapă activitatea până la sfârșitul anului 2020.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum este posibil asa ceva? Comisia Europeana a primit acceptul puscariasului draknea si a lunetistului criminal tudorel , ptr ca la noi in tara nici frunza nu se misca fara acceptul acestor doi criminali. Bravo Dna, sa dea dzeu sa fiti admisa si sa dovediti nemernicia acestor guvernanti si parlamentari
4
0
Hai sa ii bagi pe toti pesedistii in puscarie fara ca ei sa mai poata sa te schimbe...Doamne ajuta! Mult succes!...Muie psd!
4
0
Patriotul iohanis, hotul hotilor
3
5
Draga mea kukuvea, mergi la PE si fa-le dosar la toti ,poate asa scapam de actuala conducere de la Bruxele
2
5
Doua slugi !
3
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108