REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Comisionul de „frunză verde” utilizat de bănci va fi eliminat!

Comisionul de „frunză verde” utilizat de bănci va fi eliminat!

Replica API 3 octombrie 2015 | 00:00 125

Avocatul Gheorghe Piperea, cunoscut ca inițiator al unor procese împotriva băncilor comerciale, anunță că vremea comisionului de risc se apropie de final.

„Comisionul de frunză verde, patentat de Volksbank România sub denumirea pretențioasă de comision de risc, are zilele numărate”, susține Piperea, care consideră că „invenția Volksbank a fost clonată de toate băncile delicvente și recalcitrante”.

„În dosarul ANPC și Asociația Parakletos contra Volksbank în care s-a cerut constatarea cu efecte erga omnes a caracterului abuziv al acestui comision și evacuarea lui din contract s-a respins cererea de recuzare a judecătorului. Termenul de judecată a fondului este 7 octombrie. Toate cele 13 excepții (inclusiv cererea de seziare a Curții Constituționale) precum și nenumăratele incidente procedurale inventate de bancă pentru a mai câștiga un pic de timp au fost respinse. Întrucât sunt peste 200 de hotărâri irevocabile contra comisionului de frunză verde, plus o decizie a CJUE (Matei contra Volksbank), plus o recunoaștere implicită a caracterului abuziv al comisionului de frunză verde din partea băncii care va înghiți Volksbank, mi-e greu să cred că această invenție malefică a pieței financiar - bancară mai poate continua să chiunuie oamenii. Vă țin la curent cu desfășurarea evenimentelor. PS Invenția Volksbank a fost clonată de toate băncile delicvente și recalcitrante. Un succes în acest dosar înseamnă mai mult ca sigur un suces multilicat de zeci de ori în celalalte dosare ale ANPC vizând acest tip de comision de frunză verde utilizat de bănci”, a anunțat, luni, Piperea.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108