REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Complexul Mera din Venus, sub supravegherea DSP. Copiii pentru care s-a dat alerta de toxiinfecţie alimentară aveau de fapt faringită

Complexul Mera din Venus, sub supravegherea DSP. Copiii pentru care s-a dat alerta de toxiinfecţie alimentară aveau de fapt faringită

Replica API 2 august 2016 | 23:51 336

Sesizările turiştilor nu se confirmă

Sesizările turiştilor nu se confirmă

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au mers, din nou, în cursul zilei de luni, la hotelul Mera din Venus, după ce o turistă a reclamat că al ei copil s-a îmbălnăvit. Directorul Paul Anghel spune că, la momentul efectuarii controlului, totul era în regulă, produsele şi alimentele erau în termen.

„Am fost în control astăzi, după ce o turistă a făcut plângere, precizând că al ei copil prezintă vărsături şi stări de rău. Împreună cu Comisariatul Judeţean Constanţa am înştiinţat Direcţia Sanitar Veterinară şi Direcţia de Sănătate Publică. La momentul controlului, produsele depozitate au corespuns normelor. Nu ştiu dacă există un focar de infecţie acolo“, a spus Paul Anghel.

DSP: Nu a fost diagnosticat nici un copil cu toxiinfecţie alimentară

În acest caz, DSPJ Constanţa a declanşat o anchetă epidemiologică, iar o echipă de inspectori din cadrul Serviciului de Supraveghere a Stării de Sănătate - punct local fix Mangalia şi din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică au efectuat verificări privind prezentările/ internările în cadrul CPU/ Spital Municipal Mangalia. În urma anchetei, s-au constatat că nici unul dintre copii nu a fost internat şi nu a fost diagnosticat cu toxiinfecţie alimentară.

Copiii cu vârste cuprinse între 1-7 ani, prezentau simptomatologie de tip digestiv: dureri abdominale, vărsături, febră = 3 copii, dureri abdominale, vărsături, febră, frison, scaune diareice = 1 copil, vărsături = 2 (unul dintre copii a prezentat doar o vărsătură). În urma examenului clinic s-a emis diagnosticul de: faringită, sindrom dispeptic secundar - 1 caz, faringoamigdalită, enterocolită - 1 caz, limfoadenită mezenterica acută - 4 cazuri. De asemenea, în data de 31.07.2016 o echipa de inspectori a efectuat control igienico-sanitar la Resortul Mera din Venus, iar în urma controlului nu s-au constatat neconformităţi la normele de igienă şi sănătate publică şi s-a impus intensificarea operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie la nivelul blocului alimentar.

DSPJ Constanţa monitorizeaza cazurile prezentate/ internate la Spital Municipal Mangalia – Compartiment primiri urgenţe şi Spitalul Clinic de Boli infecţioase Constanţa. Totodată, menţionăm că în cadrul anchetei epidemiologice a focarului de toxiinfecţie alimentară declarat în data de 20.07.2016, unitatea a fost sancţionată contravenţional, conform HG nr 857/2011 cu o sancţiune în valoare de 5.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor impuse de DSPJ Constanţa. Concluziile privind focarul declarat în data de 20 iulie 2016 vor fi finalizate după primirea tuturor rezultatelor la recoltele efectuate. În perioada următoare, Resortul Mera- Venus va fi supravegheat din punct de vedere igienico-sanitar, zilnic, de către personalul DSPJ Constanţa.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108