REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Comuna Tuzla – proiecte de amploare în desfăşurare! Este pusă la cale construcţia unei creşe

Comuna Tuzla – proiecte de amploare în desfăşurare! Este pusă la cale construcţia unei creşe

Replica API 11 august 2017 | 02:15 491

Planuri cu bătaie lungă

Planuri cu bătaie lungă

Locuitorii din comuna Tuzla se pot bucura de proiectele pe care unitatea adminsitrativ teritorială urmează să le implementeze pentru ei. Un prim proiect, care va începe cât de curând este consturirea unei creşe pentru cei mici, care ar fi prima din localitate. De asemenea, sistemul de canalizare urmează a fi implementat, iar fostul sediu al primăriei urmează a fi transformat în clinică medicală.

Primul proiect de care se vor bucura locuitorii din Tuzla, atât părinţii, dar şi cei mici, face referire la construirea unei creşe pentru copii, prima şi singura din localitate. Până în momentul de faţă, copii erau duşi la grădiniţă, însă necesitatea unei creşe s-a amplificat odată cu creşterea populaţiei şi nevoia părinţilor de a-i implica pe cei mici în activităţi socio-educaţionale de la o vârstă cât mai fragedă, dar şi pentru că mulţi merg la serviciu. Astfel, Primăria localităţii Tuzla a semnat un contract de finanţare în luna martie a.c.

Denumirea proiectului este „construire creşă P+1E, cu patru grupe” şi se va construi pe strada Constanţei, numărul 149. Valoarea totală a proiectului fără TVA este de 601.878 euro, din care valoare eligibilă ce se acordă 458.019 euro şi valoarea neeligiblă 143.852 euro. Durata de implementară a proiectului este de maxim 33 de luni. Momentan, proiectul este în faza de prezentare la AFIR a documentaţiei, după cum precizează reprezentanţii Primăriei Tuzla.

Mai există alte două proiecte aprobate prin PNDL 2. Unul dintre proiecte este de importanţă mare pentru localitate – „extindere canalizare în comuna Tuzla”, cu o valoare totală de peste 12 milioane de euro, dar valoarea este până în 2019. Al doilea proiect aprobat este „reabilitare şi schimbare destinaţie clădire publică (fost sediu Primărie) în clădire cabinete medicală”.

Se va face extindere pe verticală şi pe orizontală cu un etaj şi mansardă. Valoarea totală a proiectului este de peste 2 milioane de euro. Până la finalul lunii noiembrie trebuie depusă o documentaţie, iar contractul de finanţare urmează a fi semnat până la finalul anului 2017.

De precizat este faptul că în localitate nu există o clădire destinată medicilor pentru a practica meseria, ci doar câteva spaţii închiriate de către medici pentru a le folosi pe post de cabinete medicale.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DE 2 ANI NU SA FACUT NIMIC AN TUZLA CAND MICU ERA PRIMAR TOATA TUZLA ERA UN SANTIER GANDITIVA BINE LA CE ATI ALES AN DECEMBRIE CAND SE VOR FACE ALEGERI LA TUZLA SA VOTAM PE MICU PRIMAR CA SA SCHIMBAM FATA LOCALITATI TUZLA MAI AVEM PUTIN DE ASTEPTAT SI SA NE GANDIM FOARTE BINE CE ALEGEM
2
0
dar cu cei 22 de km asfalt promisi in campania electorala ce facem,... ASTEPTAM probabil cand va veni din nou MICU ca el a asfaltat tot in Tuzla
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108