REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Comunicat din partea deputatei Maria Stavrositu. Vezi ce spune

Comunicat din partea deputatei Maria Stavrositu. Vezi ce spune

Replica API 15 iunie 2012 | 00:00 300

Comunicat de presă al deputatei Maria Stavrositu: "Ca urmare a informaţiei apărute într-un cotidian local, conform căreia aş avea în proiect să plec la PNL dar şi că aş fi făcut campanie pentru candidatul din partea UNPR la primăria Constanţei, se impun câteva lămuriri de fond:

- Pe fond, cred că este vorba despre dorinţa domnului Gigi Chiru de a declanşa un scandal mediatic tocmai pentru a scăpa dânsul de explicaţiile pe care le aşteaptă toată lumea, în urma procentajului dezastruos obţinut. Mai mult, ţin să le amintesc celor care practică astfel de metode că, atunci când eu am candidat, am câştigat ceea ce mi-am propus cu un scor peste cel al partidului. Din această perspectivă, cred că domnul Kiru nu înţelege că în politică perdanţii trebuie sa faca un pas înapoi.

-În ciuda campaniei de racolare de parlamentari demarată de PNL, ideea că aş parasi PDL este o crasă dezinformare practicată într-un mod absolut amator de staff-ul domnului Gigi Kiru si de acesta personal. Nici nu am initiat, nici nu am intretinut astfel de discutii cu liderii PNL.

-Ideea că mi-aş fi dorit pe altcineva în calitate de candidat al PDL la Primaria Constanta nu este departe de adevăr, iar cele 13 procente ale domnului Chiru, adunate de două partide, îmi dovedesc, încă o dată, că am avut dreptate. Constanţa merită un altfel de candidat şi PDL ar fi avut resurse să propulseze un astfel de candidat. În ciuda acestui fapt, sunt un om care înţelege politica de partid şi nu am susţinut niciodată pe altcineva dintr-un alt partid.

-În fond, domnule Kiru Gigi, nu aţi făcut altceva decât jocurile PSD, partid cu rezonanţe de suflet pentru dumneavoastră. Drept urmare, pot să bănuiesc că meritaţi si poate chiar aţi primit, un premiu din partea partidului prin care aţi mai trecut, PSD. Aşa spun banner-ele montate de dumneavoastră în oraş că aţi câştigat deşi noi nu ştim ce aţi câştigat.

Cât despre proaspăt încheiata înfrângere electorală, adevărul, de notorietate pentru toţi membrii PDL , dar şi pentru apropiaţii PDL, este următorul :

-Campania a fost rod al gândirii domnului Gigi Kiru. El şi-a coordonat singur campania, singur şi-a ales oamenii cu care să lucreze în campanie ( e adevărat ca mulţi din zona PSD-ului ), singur a antrenat în rândul membrilor de partid mesaje denigratoare despre o serie de colegi pe perioada campaniei, mesaje la care, din eleganţă şi experienţă politică, am ales să nu răspund. Aceste mesaje au indus confuzie în rândul unor militanţi PDL.

-A împânzit oraşul cu bannere, afişe, pliante, ziare, vouchere, scrisori, a fost foarte prezent în presa scrisă, radio şi tv fără a fi incomodat de NIMENI , dar , cel mai probabil ca locuitorii Constanţei nu au dorit să voteze o persoană care:

Gigi Kiru nu şi-a depăşit statutul de fost consilier PSD de Eforie, de frate al primarului PSD din Lumina, de persoană care nu are nimic în comun cu valorile de dreapta şi cu profilul unui reprezentant al dreptei.

A pierdut atunci când a candidat la Primăria Eforie.

A pierdut când a candidat la funcţia de deputat în Palamentul României, contracandidatul lui câştigând cu peste 60%.

În alegeri, Gigi Kiru este perdant prin definiţie: la primăria Eforie sau la Camera Deputaţilor. Singurele alegeri câştigate au fost în Organizaţia Judeţeană Constanţa, prin fraudă, ajutat fiind de oameni cercetaţi penal sau de personaje politice acum membri ai USL.

A avut o fulminantă carieră de director general al Inspectoratului de Stat în Construcţii, fiind dat afară în urma unui raport al Corpului de Control al ministrului în perioada guvernării propriului partid.

A devenit constanţean cu o lună înainte de campania electorală.

Primeşte de la PSD mii de mp de teren în Eforie cu 3 luni înainte de alegeri.

A fraudat lista de consilieri locali, măsluind nominalizările făcute statutar , votate de Consiliul de Coordonare Local - forul statutar al partidului legitimat să desemneze reprezentanţii PDL în Consiliul Local la Constanţa, întrunit în şedinţă statutară în data de 21.04.2012 la Teatrul Oleg Danovski, înlocuind-o cu o listă de nume pe care activul de partid nu le recunoaşte.

Şi-a schimbat numele la 43 de ani, fiindu-i ruşine cu numele vechi sau pentru a-şi ascunde trecutul ?

Constănţenii fiind persoane inteligente care au înţeles adevărul şi care pot aprecia dacă acest personaj le poate reprezenta interesele. În acest context, reţeaua de partid a PDL Municipiu Constanţa nu numai că l-a votat pe domnul Kiru, dar a şi mobilizat alţi constănţeni pentru a-l vota pe domnul Kiru. Fără activul de partid, domnul Gigi Kiru ar fi luat un scor sub 3% ! Şi este evident că acolo unde partidul are o reţea mai densă adică în colegiul reprezentat de mine în calitate de deputat (datorită muncii constante pe care am desfăşurat-o în aceşti ani ) a obţinut cel mai bun scor electoral. Mi-am rezervat dreptul de a vorbi după data de 11 iunie. Consider că, prin prestaţia domniei sale, domnul Kiru a fost cel mai bun argument al absenteismului electoratului tradiţional al PDL-ului la alegerile locale, cel mai bun argument al victoriei categorice a PSD-ului la Constanţa. Consider că este momentul să ne resetăm, să ne redefinim. Constanţa are resursă umană care nu votează cu PSD-ul. Putem coagula această resursă, condiţia este să fim oneşti. Onestitatea poate începe astăzi cu retrimiterea cetăţeanului Kiru, la Eforie, la organizaţia PSD eventual.", spune Maria Stavrositu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108