REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Comunitatea musulmană, în doliu: Mavi Serian din Constanța, printre victimele de la Colectiv

Comunitatea musulmană, în doliu: Mavi Serian din Constanța, printre victimele de la Colectiv

Replica API 8 noiembrie 2015 | 21:26 455

Bilanțul tragediei din clubul Colectiv a ajuns la 44 de morți, după ce alte victime au pierdut lupta cu rănile grave. Una dintre persoanele care au pierdut lupta pentru viață este și Mavi Serian, care a decedat sâmbătă. Ea era din Constanța, însă lucra în București. Tânără va fi adusă acasă în cursul zilei de duminică.

„Din cele transmise de către preotul nostru care se află în mașina mortuară, va fi adusă la Constanța, în jurul orei 14. Ea a decedat sâmbătă seara, în jurul orelor 21.00. Avea 25 de ani, din câte știu, lucra la o companie multinațională din București. A intrat vineri în operație în jurul orelor 13.00 , în jurul orei 16.00 ieșise din operație, am primit vești bune, ni s-a spus că aude, dar așteaptă să deschidă ochii“, a declarat, pentru Replica, purtătorul de cuvânt al Muftiatul Cultului Musulman din România, Refi Erghiun.

„Noi, Muftiatul, am demarat o campanie de rugăciuni, campanie ce a început pe 3 noiembrie. Toți imamii, cât și membrii comunității musulmane din România, au fost invitați să se roage pentru sufletul lui Serian Mavi, cât și pentru sufletele celorlalți răniți în acest tragic eveniment.O parte din imami a participat și la campania de donare de sânge pentru răniții din tragicul eveniment. Printre victime, mai sunt alți musulmani, dar nu din comunitatea noastră, ci de altă cetățenie“, a mai precizat Refi Erghiun.

Mavi Serian a absolvit, în 2012, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, specializarea maghiară-engleză și făcea un masterat de Studii Culturale Britanice. Ea a mers în clubul groazei, fiind însoțită de o prietenă. În momentul în care a izbucnit incendiul, cea din urmă se afla la garderobă, așa că a scăpat teafără. Constănțeanca însă, a ajuns în stare critică la spitalul "Badgasar Arseni" din Capitală. Vineri, după ce a fost operată, medicii au fost încrezători în șansele ei de supraviețuire. Așteptau ca pacienta să deschidă ochii însă, din păcate, nu-i va mai deschide niciodată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108