REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CONAF: Creşterea pensiilor cu 40% va afecta grav echilibrul bugetar al României

CONAF: Creşterea pensiilor cu 40% va afecta grav echilibrul bugetar al României

Replica API 22 septembrie 2020 | 19:42 1205

Creşterea pensiilor cu 40% este nesustenabilă în acest context al pandemiei, iar iresponsabilitatea parlamentarilor care au votat această majorare va conduce pe viitor la o povară bugetară greu de acoperit, susţine preşedintele CONAF, Cristina Chiriac.

"Fie că vorbim de creşteri salariale sau de pensii, în timp de pandemie, o creştere este o măsura iresponsabilă. Conştientizăm nevoia ca pensiile din România să fie crescute şi aceasta să se reflecte direct în sporirea nivelului de trai, însă momentul acesta nu este cel mai potrivit. Evoluţia economiei la nivel mondial este una negativă, lucru reflectat în indicatorii macroeconomici ai României. Ca urmare, pentru a acoperi cheltuiala cu majorarea pensiilor, guvernul va trebui să se împrumute şi mai mult la un nivel al dobânzilor pe plan internaţional în creştere. Ar fi bine dacă am putea discuta de o răspundere a aleşilor din parlament, care promovează astfel de măsuri fără o analiză amănunţită a efectelor în lanţ pe care le produc astfel de măsuri populiste", a precizat preşedintele CONAF, într-un comunicat, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, este cunoscut faptul că bugetul de stat este deja afectat de situaţia creată de efectele pandemiei, iar dacă România doreşte să continue drumul european spre dezvoltare, spre atragere de investiţii şi să îşi întărească încrederea şi potenţialul economic câştigate în faţa cetăţenilor proprii, dar şi a partenerilor externi, trebuie să dea dovadă de prudenţă şi predictibilitate.

"Se impune o analiză profundă a riscurilor la care este supus mediul economic şi pentru care este necesară creionarea unei strategii care să nu împovăreze şi să nu sufoce mediul de afaceri sau bugetul statului prin decizii de creşteri salariale, ale pensiilor, care nu vor putea fi în realitate susţinute şi onorate fără a provoca o prăbuşire economică fără precedent", se subliniază în comunicat.

Plenul Parlamentului a adoptat, marţi, rectificarea bugetară pe 2020, cu amendamentul PSD referitor la creşterea cu 40% a punctului de pensie. Parlamentarii au decis, la propunerea PSD, abrogarea articolului potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede creşterea acestuia cu 40%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Echilibrul bugetar este afectat si de 600 parlamentari in loc de 300!
0
0
auzi ma, preturile in tara sunt la fel pentru toti dar nu prea am vazut privati morti de foame, ba dimpotriva, isi permit sa se deplaseze cu masina la munca, cheltuie si triesc bine, merg in CO la fel ca bugetarii dar in acelasi timp se plang ca au salarii mici, oare de unde au bani? ca muncesc bravo lor. termenul de evaziune fiscala iti spune ceva???
4
0
DACA Veti anula toate pensiile speciale, nesimtite si salariile enorme de la stat, balanta se va echilibra.
5
1
Pai nu mai sunt bani pentru ca in toate tarile normale bugetul se construieste ca o piramida,adica prima data se asigura o pensie minima pentru aia multi apoi dupa puterea economica a tari se marge in sus cu pensiile mai mari pana la cele mai mari,in Romania parlamentari au avut grije prima data de ei apoi de judecatori,militari si tot asa au conatruit o piramida rasturnata cu varful jos si baza sus.PSDisti sunt capul rautatilor dar le-au dat si celorlalti, ati uitat cum spueau"nu am dat legea asta doar pentru noi ci pentru toti parlamentari indiferent de partid"si au dreptate.
2
1
sunt unii la stat care au salaril mai mare ca presedintele,mai taiati din ele.impozitati pensiile speciale sa taiati-le cm a zis rares bogdan,redceti desfraurile din companiile de stat,furturile pe bani publici si atunci vor fi bani de pensii si alocatii.
5
0
preturilor la medicamente vitale pentru pensionari cum ar fi meguan sau euthyrox nu afecteaza pe nimeni. ba da.
2
0
Taiati pensiile speciale si se reface imediat echilibrul.
11
1
Cand a existat un echilibru bugetar, de acum il dati peste cap daca majorati pensiile ?Cand ati dat pensii speciale nu s-a mai dezechilibrat balanta !
9
1
cand furati bani de la Popor nu va afecteaza grav,,,
10
0
Iar pensiile mici, afecteaza grav viata batranilor care au construit aceasta tara de care va bateti voi joc acum...
11
1
Nu va afecta nimic , taiati pensiile speciale baate pe alte criterii nu pe contributivitate , ,pune ti latul si destrabalare pe companiiile de stat , colectati mai bine etc si avem bani pentru toate mai putin puti de furat !
16
1
Huoooo..... rusine cucoanelor !
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108