REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CONCLUZIILE de după şedinţa în care un consilier ‘a trimis-o în mă-sa’ pe o colegă. Palaz şi Sava, DECLARAŢII după ce au discutat ‘ca bărbaţii’

CONCLUZIILE de după şedinţa în care un consilier ‘a trimis-o în mă-sa’ pe o colegă. Palaz şi Sava, DECLARAŢII după ce au discutat ‘ca bărbaţii’

Replica API 21 februarie 2018 | 00:00 434

Apel către toţi politicienii: ESTE MOMENTUL SĂ DEVENIŢI CIVILIZAŢI! AJUNGE CU GOLĂNEALA!

Apel către toţi politicienii: ESTE MOMENTUL SĂ DEVENIŢI CIVILIZAŢI! AJUNGE CU GOLĂNEALA!

Marian Sava

Peisajul pestriţ al politicii dâmboviţene ne „delectează” zilnic: de la măsuri guvernamentale lipsite de logică, la declaraţii care depăşesc limita bunului simţ. Nici bine nu s-a „răcit” episodul Cosette Chichirău- Şerban Nicolae din Parlament, că am avut parte de „motostivuitoare” şi „autiştii” premierului Viorica Dăncilă.

Nu cumva să rateze momentul de a deveni celebru în presă, după cum singur a recunoscut că se aşteaptă, un parlamentar PMP a ţinut şi el să se facă remarcat de la tribuna Parlamentului: „L-am ascultat pe domnul Bacalbaşa şi vreau să vă spun că evoluţia discursului domniei sale este cât se poate de frumoasă. Acum două săptămâni a încorsetat-o pe colega noastră de la PNL cu nişte expresii nu tocmai potrivite, dar interesante de altfel.

De unde sunt, eu domnule deputat, văd mai bine. Depinde din ce unghi o priviţi pe doamna Turcan. Eu vă spun că de acolo se vede foarte bine. Revenind la această problemă... Şi colegul de la PNL, un deputat foarte bun, medic mare, ginecolog, care a văzut multe la viaţa domniei sale, mi-a dat dreptate. O să vedeţi că toată presa diseară o să ia exact replica aceasta. Şi uite aşa devine Bichineţ celebru”, a spus Corneliu Bichineţ. Jenant!

Chiar dacă mulţi îl hulesc şi au destule să îi reproşeze din mandatele de parlamentar pe care le-a deţinut, parcă îţi vine să îl dai drept exemplu de „bune practici” şi „discursuri ca la carte”: fostul parlamentar liberal Puiu Haşotti avea talentul să vorbească de la tribună fără a recurge la aluzii de genul celor folosite de Corneliu Bichineţ, iar în acelaşi timp reuşea să îşi „atingă” colegii şi să-i pună în ipostaze dificile.

De la amărăciunea că în Parlament s-a ajuns la un asemenea limbaj – unii spun că acest Parlament este chiar oglinda decăderii societăţii în care trăim –, „coborâm” în teritoriu, unde şedinţele Consiliilor Locale mai au puţin şi se transformă şi ele în dovezi că bunul simţ a existat... în vremuri demult îngropate. În şedinţa Consiliului Local Cernavodă din data de 19 februarie, pe fondul unui scandal pe seama unui subiect care practic a zburat din atenţia opiniei publice sau a dezbaterii, consilierul PMP Marian Sava a răbufnit la adresa unei colege de la ALDE, consiliera Gabriela Răducanu: „Mai du-te-n... aia a mă-tii!”. Rumoare, stupefacţie, urlete, iar mai mulţi consilieri s-au ridicat şi au părăsit sala.

Faţă de acest episod, am aşteptat o reacţie. Cu greu, marţi seara, am avut şi primele declaraţii. Ne aşteptam ca şi în cazul de faţă preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz, să iasă singur în faţa publicului şi să-şi pună cenuşă în cap, de vreme ce, la adresa primarului din Medgidia, Valentin Vrabie (la acea dată ALDE, în prezent independent) a avut imediat reacţie: după ce a auzit înregistrările cu Vrabie, în care edilul folosea un limbaj suburban, a cerut politicienilor să îl izoleze! În cazul de faţă, contactat de „Replica”, Palaz a declarat că nu este de acord cu limbajul folosit de Sava şi că a avut cu acesta o discuţie „bărbătească”, imediat după şedinţa cu pricina: „Nu e OK, am vorbit cu el (cu Marian Sava – n.r.) şi mi-a spus că îi pare rău pentru atitudine. Sunt convins că a fost o scăpare”.

Deputatul PMP Robert Turcescu n-a putut oferi un punct de vedere, fiind prins cu alte activităţi, însă ne-a sugerat să discutăm cu... preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz!

Interesant şi de lăudat este că o reacţie faţă de scandalul de la Cernavodă am avut-o din partea deputatei PSD Cristina Dumitrache. Aceasta a opinat că, desigur, „rezolvarea” se află tot în „bucătăria internă” a PMP, dar că este dezamăgitoare situaţia. „Se întâmplă şi în Parlament astfel de lucruri. Speranţa mea este să depăşim astfel de situaţii.

Privesc cu durere momente de genul acesta. Ele arată lipsuri din partea celor care îşi permit să-şi jignească colegele. Nu putem să ne dorim să fim într-o societate europeană, să progresăm, dacă avem astfel de derapaje. Azi (ieri-n.r.), la Parlament, am avut un proiect legat de promovarea produsului dobrogean şi a fost o dovadă că putem şi altfel: am reuşit să ne înţelegem cu toţii şi, indiferent de partid, să conclucrăm”, a punctat Cristina Dumitrache.

Într-un final, consilierul PMP Marian Sava a reuşit să-şi ia inima în dinţi şi să admită că a greşit – asta spre deosebire de alţi „domni” din Parlament, care nu s-au scuzat atunci când au uitat că nu se află pe maidan. „Îmi pare răz, sincer îmi pare rău, nu mă caracterizează un astfel de comportament. Nu scuză cu nimic faptul că eram tensionat, că mă simt agresat aproape la fiecare şedinţă, şicanat cu întrebări care vor să îmi ducă în derizoriu activitatea – eu nu trebuia să am acea reacţie.

Aş vrea să dau timpul înapoi, dar nu se poate. Vă spun că suntem în pericol să pierdem serviciul de salubritate, că pun toată energia mea în realizarea proiectelor pe care mi le-am asumat la începutul mandatului de consilier, de comun acord cu colegii –să fie bine gestionată gospodărirea comunală, să avem sere de flori, să nu mai dăm miliarde, când putem avea propriile sere şi totodată să creăm locuri de muncă... Iar când mi se reproşează că ceea ce încerc să construiesc e ‘golăneală’… am răbufnit. Am reproşat fostului primar că a vândut pe bucăţi părţi din patrimoniu, mi s-a replicat, au făcut front comun consilierii ALDE, sunt şi cei de la PSD… Iar în final am spus ce nu trebuia, nu am scuze, a fost o ieşire necontrolată pe care sincer o regret”, a declarat Marian Sava.

VIDEO:

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108