REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
20.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Concurs organizat la Ministerul Dezvoltării, contestat de un fost angajat al Prefecturii Constanţa

Concurs organizat la Ministerul Dezvoltării, contestat de un fost angajat al Prefecturii Constanţa

Replica API 5 aprilie 2019 | 00:00 267

Agenția pentru Dezvoltare Regioană a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est a organizat concurs pentru angajarea personalului în cadrul Secretariatului Tehnic Comun pentru Programul Operațional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020”. Astfel, au fost anunţate următoarele funcţii vacante în cadrul Secretariatului respectiv: şef al Secretariatului Tehnic Comun (1 unitate), ofiţer de proiect (5 unităţi), ofiţer financiar (2 unităţi) şi ofiţer pe comunicare (1 unitate). La concursul ce s-a desfăşurat în mai 2016 a participat şi un fost angajat al Prefecturii Constanţa, Ismail Filiz Pârcălabu. Deşi s-a claast pe locul 13, fostul consilier în Afaceri Europene din cadrul Prefecturii Constanţa a considerat de cuviinţă să conteste rezultatul concursului, solicitând instanţei să oblige organizatorul să reia procedura.

Pârcălabu Ismail Filiz a solicitat în contradictoriu cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice–Direcția AM – Programe Cooperare Teritorială Europeană, dar și Agenția pentru Dezvoltare Regioană a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est ca instanța să dispună anularea concursului organizat pentru ocuparea posturilor vacante în cadrul Secretariatului Tehnic Comun pentru Programul Operațional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020” și obligarea acestora la organizarea unui nou concurs cu respectarea întocmai a legislației în materie în vigoare în România. Pârcălabu a participat la concursul menționat, desfășurat la sediul Ministerului Dezvoltării, pentru funcţia de ofiţer proiecte, comisia de concurs fiind formată din câte un reprezentant al ministerului, al Agenției de Dezvoltare Regională Regiunea S-E și respectiv al Comitetului Comun de Monitorizare al Programului Operaționale Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020. Fostuzl angajat al Prefecturii Constanţa a contestat rezultatul obținut, atât la minister cât și la agenție, însă a fost respinsă, fapt pentru care a deschis acţiune în instanţă, în 2016. Candidatul spune că nu au fost indicate prevederile legale aplicabile organizării concursului ce a avut loc pe 18 mai 2016. Procedura de organizare și desfășurare a concursului a fost deficitară, spune el, în timp ce participa la proba interviului, ceilalți candidați susținând proba scrisă. De asemenea, a existat o diferență de complexitate a celor două variante de subiecte, fiind avantajați o parte din candidați. Candidații nu au fost legitimați, lucrările nu au fost sigilate iar după începerea probei scrise s-a permis accesul în sală al altor candidați, încălcându-se regulamentul. Nu s-a întocmit borderoul privind predarea lucrărilor scrise iar candidații din ziua a doua au fost avantajați pentrucă au aflat tipul de informații solicitate de comisie în ziua I de concurs.

ADR SE a spus în faţa judecătorilor că etapele concursului au fost parcurse în mod legal. Iar candidatul contestator s-a situat pe locul 13 în clasament, situație în care, chiar dacă s-ar fi reținut avantajarea persoanelor clasate pe primele 5 locuri prin vicierea concursului astfel organizat, candidatul nu ar fi avut succes la obținerea unui post de ofițer proiect din tre cele 5 pentru care a candidat, având un punctaj final inferior acestora.

Cererea lui Ismail Filiz Pârcălabu a fost respinsă de Tribunalul Constanţa, pe 19 martie a.c.. Mai mult, contestatorul trebuie să plătească şi cheltuielile de judecată în valoare de 9.000 lei, către ADR SE. Pârcălabu a formulat recurs. Pârcălabu Ismail Filiz nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Turcul - tare in obiect.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212