REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Condamnare pentru doi spărgători de mașini din Constanța

Condamnare pentru doi spărgători de mașini din Constanța

Replica API 4 aprilie 2020 | 00:00 1456

Doi tineri din Constanța au fost condamnați la închisoare pentru infracțiunea de furt calificat, după ce au spart mai multe mașini de unde au furat diverse bunuri. Cum şi-au motivat faptele? Au recurs la acest gest de foame.

Conform rechizitoriului administrat, inculpatul Cristian D. a pătruns pe portiera din dreapta față lăsată neasigurată a autoturismului marca VW Polo, unde a răvășit bunurile fără a sustrage bunuri sau valori. În altă noapte, în intervalul orar 00.50-00.55, a pătruns pe portiera din dreapta față lăsată neasigurată a autoturismului marca Nissan Patrol, unde a răvășit bunurile fără a sustrage bunuri sau valori, iar ultima faptă pentru care este cercetat s-a petrecut în jurul orelor 20.15, când a sustras din autoturismul neasigurat marca Mercedes – Benz, model GLA, cu o geacă marcă necunoscută, ce se afla pe bancheta dreapta, fiind cauzat un prejudiciu în cuantum de aproximativ 500 de lei. Celălalt inculpat este acuzat de aceleași fapte, cu mențiunea că nu a fost implicat activ ci doar a stat de pază.

A furat pentru că nu avea bani de mâncare!

Fiind audiat, inculpatul Cristian D. a recunoscut faptele comise declarând că s-a întâlnit în parcarea magazinului Mega Image, din zona Tomis III, cu inculpatul Costel B. pe care îl cunoaște din copilărie întrucât au fost cazați amândoi la același adăpost pentru oamenii străzii. Întrucât nu aveau resurse financiare, au hotărât de comun acord, după lăsarea serii, să se întâlnească în zona Gării Sud Constanța și să fure bunuri din autoturisme, pentru a face rost de bani de mâncare și pentru ca să își poată întreține copilul în vârstă de 5 luni. După alte două zile, nu mai reține exact data, în jurul orelor 18.00, s-a întâlnit în zona Gării din nou cu Costel B, Cristian D. arătând că avea asupra sa o borsetă de culoare roșie, pe care o purta pe umăr, iar la gât purta o eșarfă, de culoare albastră cu alb.

Cum acţionau indivizii: date din anchetă

După ce s-a întunecat, cei doi au început să verifice portierele autoturismelor de pe străzile pe care se deplasau. În momentul în care au ajuns la intersecția din zona magazinului Cora, au luat-o la dreapta și, după aproximativ 500 metri , au găsit un autoturism a cărei portieră s-a deschis când a tras de ea, iar Cristian D. a pătruns în interior căutând bunuri pentru a le sustrage, însă nu a găsit nimic. Inculpatul a arătat că în tot acest timp, Costel B. a stat de pază în apropierea mașinii pentru a-l anunța dacă vine vreo persoană. Apoi a ieșit din autoturism și, lângă acesta, pe partea cealaltă a străzii, a observat un autoturism de teren. A tras și de portiera acestuia, care s-a deschis și astfel a pătruns în interior unde a început să caute bunuri pentru a le sustrage, fără însă a găsi ceva. cei doi au luat din nou hotărârea de a sustrage bunuri din autoturisme, prin același mod de operare. Astfel, Cristian D. și-a pus o pereche de mănuși din plastic, de culoare neagră, pe care le-a găsit aruncate în zona gării, iar după ce s-a întunecat, s-au deplasat pe jos, iar în zona Capitol, la un moment dat, au găsit un alt autovehicul a cărui portieră s-a deschis. A pătruns în interior și pe scaunul din dreapta față a văzut o geacă de culoare albastră, pe care și-a însușit-o și a plecat cu ea în mână, lângă acesta venind și Costel B. care stătuse de pază în apropierea mașinii ca să-l anunțe dacă venea cineva. De aici au plecat amândoi pe jos spre gară, pe drum suspectul îmbrăcându-se cu geaca sustrasă din autoturism. În finalul declarației, Cristian D. a arătat că geaca de culoare albastră se află pe țevile unde obișnuiește să doarmă împreună cu celălalt suspect și că poate conduce organele de poliție la acel loc.

Instanța a decis condamnarea lui Cristian D. la 1 an și 8 luni de închisoare cu executare pentru infracțiunea de furt calificat, iar Costel B. a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare pentru aceeași faptă. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108