REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

CONDAMNAT după ce a UCIS un CÂINE cu o FURCĂ!

CONDAMNAT după ce a UCIS un CÂINE cu o FURCĂ!

Replica API 7 iunie 2021 | 00:25 1557

Au început să fie luate măsuri în cazul celor ce aplică rele tratamente animalelor. Iată că un astfel de caz a fost tranșat în instanță, astfel că un bărbat care a omorât un câine talie mică s-a ales cu o condamnare cu suspendare. Mai exact, Ion Grigore a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere a animalelor, cu intenție, fără drept, după ce a omorât o cățelușă de talie mică, care aparținea unui vecin, înțepând-o de mai multe ori cu o furcă. Motivarea acestuia ar fi fost că patrupedul i-ar fi omorât câteva găini, după ce pătrunsese în curtea inculpatului printr-o spărtură a gardului.

Cum s-au petrecut faptele

Conform rechizitoriului, proprietarul câinelui se afla la locuința socrului său, având cu ei și o cățelușă de talie mică, în vârstă de 2 ani, care se afla legată în curte. Casa socrului său se învecinează cu imobilul inculpatului, între cele două imobile existând un gard despărțitor. În jurul orelor 16:30, cățelușa fusese eliberată pentru a alerga prin curte, iar la un moment dat aceasta a pătruns, printr-o gaură din gardul despărțitor, în grădina lui Ion Grigore, care se afla în curte. Deranjat de faptul că în grădina sa a pătruns cățelușa, inculpatul a luat o furcă și a fugit spre aceasta, care, speriată, a încercat să pătrundă înapoi în curtea socrului persoanei vătămate prin același loc pe unde a intrat, însă s-a prins într-un laț pe care chiar inculpatul îl montase, rămânând astfel imobilizată, moment în care inculpatul a înțepat de mai multe ori cățelușa cu furca, iar la scurt timp, datorită rănilor provocate, a murit.

Ce a spus inculpatul

Procedându-se la audierea inculpatului în legătură cu infracțiunea reținută în sarcina sa, acesta a recunoscut fapta imputată, motivând faptul că a recurs la acest gest întrucât cățelușa în cauză i-a omorât mai multe găini pe care le creștea în gospodărie.

Ce a spus instanța

Judecătoria Babadag a stabilit că decesul patrupedului a survenit în urma loviturii pe care inculpatul a aplicat-o acesteia cu furca, fapta fiind săvârșită de inculpat cu intenție indirectă care rezultă din împrejurarea că inculpatul a folosit un instrument apt să producă decesul (o furcă care prezintă dinți ascuțiți), distanța mică de la care a lovit cățelușa care, era deja prinsă în lațul confecționat de inculpat. Totuși, instanța a avut în vedere că inculpatul are o vârstă înaintată, 76 ani, suferă de mai multe boli cardiace, se întreține dintr-un venit mic reprezentat de pensia C.A.P. și, creșterea găinilor îi asigura cele necesare traiului zilnic. Instanța a decis condamnarea lui Ion Grigore la șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere a animalelor, cu intenție, fără drept. Sentința a fost dată pe 4 iunie și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand a dat cu furca nu mai suferea de boli cardiace? Varsta inaintata, pensia mica si faptul ca acele gaini ii asigurau traiul zilnic nu-i justifica fapta.Ma intreb daca in locul catelusei ar fi fost un copil, instanta ar mai fi dat dovada de atata intelegere. Domnul in cauza este un potential criminal.
4
1
Si eu sunt un hodorog sa-ti f ... nevasta si pe mata si pe tine!
1
8
Data viitoare, cu toporul!... sa nu se mai chinuie...
1
6
Se impune direct pedeapsa cu moartea, tras in furca la TVR la ora de maxima audienta
6
5
Hai sa fie intr un ceas bun taica, data viitoare da i cu lopata!
4
7
Condamnare cu suspendare? Cine are puterea de a ucide un biet animal lipsit de aparare, poate ucide si un om. Acesti "oameni" sunt lipsiti de sentimente umane sunt niste brute.
16
3
asta e condamnare, idiotilor?
10
2
Cica zona a UE , Dobrogea . Avem apucaturi de secolu XIV , inca .
12
3
dar a avut putere sa omoare
13
4
De ce cu amanarea executarii pedepsei?
15
3
Astia pot fi numiti oameni?
17
4
Trebuia sa dea cu toporul..uite unde ajungi daca dai cu furca!
5
11
mortii matii de hogorog nenorocit , pe unde umbli dai numai de hodorogi hadicapati nenorociti
23
5
5 ani cu executare
22
6

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468