REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Condimentul care ajută la scăderea tensiunii arteriale, este antidepresiv și ajută la slăbit

Condimentul care ajută la scăderea tensiunii arteriale, este antidepresiv și ajută la slăbit

Replica API 24 iunie 2022 | 00:00 702

Condimentul de care puțini oameni au auzit, însă are multe beneficii pentru organism. Spre exemplu ajută la scăderea tensiunii arteriale și la siluetă.

Cardamomul este unul oriental care este folosit în multe rețete culinare și este cunoscut pentru proprietățile sale benefice pentru organism.

Cardamomul este bogat în proteine, carbohidrați, dar și un procent mai mic de grăsimi, flavonoide, terpenoide și uleiuri esențiale. Semințele cardamomului conțin și nutrienți esențiali pentru organism precum fier, potasiu, magneziu, fosfor, vitamina A, C, mangan și sodiu.

Studii de cercetare efectuate de "Departamentul de Farmacologie și Produse farmaceutice" de la "Colegiul de Farmacie" al "Universității King Saud" din Arabia Saudita au arătat că administrarea de cardamom în afecțiunile cardiovasculare au avut ca rezultat un ritm cardiac mai redus sau controlat și un nivel controlat al hipertensiunii.

Micronutrienții prezenți în cardamom pot neutraliza creșterea lipidelor în corp. În experimentele conduse la "Sectorul de farmacologie și Toxicologie al Societății de Antibiotice Hindustane" din Pune, India de către Dhuley, s-au administrat enzime antioxidante hepatice și cardiace șoarecilor, care au fost hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi, scrie antena3.ro.

Enzimele antioxidante au influențat nivelul de colesterol și au contribuit semnificativ la controlarea acestuia.

Cardamomul este considerat o plantă cu proprietăți antidepresive. Uleiul esențial de cardamom este un ulei important în aromoterapie. Se poate folosi atât pentru tratarea depresiei, cât și pentru alte afecțiuni, de la tulburări de stomac până la boli pulmonare.

Cardamomul este un cunoscut agent de detoxifiere. Uleiurile esențiale și biochimicalele prezente în cardamom au efecte detoxifiante. Un studiu a dovedit că acesta a fost eficient și împotriva celulelor canceroase.

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, cardamomul este cunoscut și pentru proprietățile sale anticanceroase. Potrivit unui studiu realizat pe șoareci, s-a demonstrat că acest condiment care scade tensiunea arterială, poate crește activitatea anumitor enzime care ajută la combaterea cancerului și sporirea celulelor care atacă tumorile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108