REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Conducerea Portului reacţionează după raportul Corpului de Control, care pune la îndoială corectitudinea contractului pentru digul de larg

Conducerea Portului reacţionează după raportul Corpului de Control, care pune la îndoială corectitudinea contractului pentru digul de larg

Replica API 25 iulie 2013 | 00:00 215

Conferinţă de presă fără încuviinţare de la Ponta; Şerban: "Să spună clar dacă am furat sau nu, dacă sunt hoţ sau nu"

Conferinţă de presă fără încuviinţare de la Ponta; Şerban: "Să spună clar dacă am furat sau nu, dacă sunt hoţ sau nu"

Directorul Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, Lucian Băluţ, a declarat că memoriul unor operatori portuari a condus la verificarea efectuată de Corpul de Control al ministerului. "Organizaţia patronală a operatorilor din Port s-a delimitat de acţiunile acestora (este vorba despre patru operatori, între care şi GSP - n.r.)", a spus Băluţ.

Amintim că reprezentanţii Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa susţin, joi, o conferinţă de presă. Directorul APC, Lucian Băluţ, a declarat: "Am hotărât să trecem peste ordinul domnului ministru şi să facem această conferinţă de presă".

Conferinţa vine în contextul în care premierul Victor Ponta, care asigură şi interimatul de la Ministerul Transporturilor, ar putea demite Consiliul de Administraţie (CA) al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa.

Ponta a spus ieri că va sesiza DNA "dacă sunt constatări de încălcare a legii penale". "Dacă există nereguli grave şi am prevederea legală necesară, o să schimb Consiliul de supraveghere", a completat premierul şi, totodată, ministrul interimar al Transporturilor.

Reamintim că directorii APC au încheiat pe 1 februarie 2013 două contracte păguboase pentru stat privind investiţia "Prelungirea digului de larg din Portul Constanţa", potrivit unui raport realizat de Corpul de Control al Ministerului Transporturilor obţinut de Hotnews.ro.

Tot în cadrul conferinţei de presă, Decebal Şerban, fost director general al APC, în prezent director general adjunct, a declarat că la mijloc este "o campanie de presă, care a început înaintea acordării contractului pentru digul de larg". "Raportul Corpului de Control este superficial şi tendenţios. Încearcă să mă scoată mincinos, sunt foarte multe lucruri care nu au legătură cu realitatea. Eu şi APC nu ne însuşim acest raport, pe care l-am contestat. Dacă raportul rămâne acelaşi, mă voi adresa organelor abilitate să aducă nişte concluzii clare. Să spună clar dacă am furat sau nu, dacă sunt hoţ sau nu", a spus Şerban. Tot el a precizat că "majorarea contractului pentru consultanţă (în cazul digului de larg - n.r.) s-a făcut din 2010. Era o clauză în contract, potrivit căreia suma se indexează dacă nu se atribuie în 6 luni de la desemnarea câştigătorului".

UPDATE:

Actualul director general al APC, Lucian Băluţ, îl contrazice pe adjunctul Decebal Şerban în declaraţii. Astfel, Băluţ a susţinut că a scos clauza din contract pentru plata suplimentară, printr-un act adiţional, de comun acord cu consultantul. Decebal Serban lasă însă de înţeles că plata suplimentară s-a şi făcut.

Băluţ: "Am aprobat un avans de 10 milioane de euro către constructorul Van Oord, în aprilie. A fost solicitarea constructorului, pe care am trimis-o la Bucureşti, iar ministerul a aprobat-o şi a virat banii".

În încheierea conferinţei, Băluţ a declarat că se aşteaptă la repercusiuni, întrucât a cerut şi ieri şi azi OK-ul pentru a discuta cu presa, dar nu a primit permisiunea de la ministru în acest sens.

C.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108