REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Consilierii din Mangalia au votat "bugetul de avarie" pe 2014 - iată unde se duc banii

Consilierii din Mangalia au votat "bugetul de avarie" pe 2014 - iată unde se duc banii

Replica API 4 februarie 2014 | 00:00 148

Consilierii locali din Mangalia, reuniţi, luni, în cadrul unei şedinţe extraordinare, au adoptat proiectul de hotărâre privind bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul financiar 2014. Astfel, bugetul de venituri este estimat la aproximativ 84,4 milioane lei, din care venituri proprii - 53,1 milioane lei, sume defalcate din TVA - 20,5 milioane de lei, subvenţii de la bugetul de stat - 332.300 mii lei şi sume primite de la UE/alţi donatori, în contul plăţilor efectuate şi prefinanţări - 10,4 milioane de lei. La capitolul cheltuieli, fondurile bugetare au fost repartizate astfel: pentru reparaţii la străzi şi trotuare - 5,4 milioane de lei, pentru subvenţia la energia termică - 4 milioane de lei, pentru salubrizare - aproximativ 3,2 milioane de lei. Pentru învăţământ s-au repartizat aproximativ 22,2 milioane de lei, reprezentând cheltuieli de personal, cheltuieli materiale, rambursări credite, ajutoare şi cheltuieli de capital, respectiv mansardarea Şcolii Gala Galaction, reparaţii la Grădiniţa nr. 3, Şcoala nr. 2 Liceul Callatis şi Grupul Şcolar Industrial "Ion Bănescu". Pentru Ordine Publică s-au alocat aproximativ 1.4 milioane de lei, iar pentru Sănătate - 1,8 milioane de lei. Pentru Cultură, Culte şi Sport, în bugetul pe 2014 este prevăzută suma de 15,3 milioane de lei, aici fiind inclusă şi suma de aproximativ 2,1 milioane de lei pentru plata unor arierate, pe aceste capitole bugetare. La Asistenţa Socială s-au repartizat şapte milioane de lei, banii urmând să fie distribuiţi pe subcapitole, respectiv asistenţi personali, ajutoare pensionari, Creşă, Cantină Socială, Cămin de bătrâni, Locuinţe sociale, ajutoare lemne etc. La capitolul Transporturi s-au alocat 5,7 milioane de lei, iar la Capitolul "Dobânzi" - 2,1 milioane de lei, din care se vor plăti creditele pe care municipalitate le are în prezent la Trezoreria Statului şi BCR.

Conform repartiţiilor bugetare pentru anul în curs, ADPP va moderniza un pavilion de pensionari şi va amenaja o nouă construcţie de acest tip, într-un cartier al oraşului. De asemenea, Serviciul Administraţiei Publice se va ocupa de investiţia privind alimentarea cu apă în cartierul Dobrogea I. În privinţa bugetului pe 2014, primarul Radu Cristian a declarat: "Avem un buget de avarie, din cauza datoriilor mari acumulate înainte de 2012 şi la care încă mai avem de plată. În funcţie de resursele financiare disponibile, vom urmări realizarea priorităţilor, cu chibzuinţă şi transparenţă în cheltuirea banului public".

Şi consilierul PDL Paul Foleanu a ţinut să precizeze că este vorba despre un buget "de criză", din cauza datoriilor moştenite de la fosta administraţie. Însă, a subliniat consilierul este bine că au fost alocaţi bani pentru mansardarea şcolii nr. 5, precum şi pentru repararea unor străzi. "Există şi promisiunea că, la prima rectificare bugetarp, să fie rezolvată şi problema târgului, unde vom aloca o sumă minimă pentru a realiza pietruirea şi împrejmuirea cu un gard, cât şi realizarea unor grupuri sanitare", a spus Foleanu. Tot el a adăugat: "Mă bucur că până la urmă am reuşit o abordare constructivă la nivelul administraţiei locale şi îmi doresc şi ca pe viitor, la rectificări, să se menţină dialogul între consilieri şi primar, dialog care este în favoarea cetăţenilor", a conchis pedelistul.

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108