REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Consilierul Romeo Rezeanu: ‘Bisericile amplasate ilegal trebuie dărâmate!’

Consilierul Romeo Rezeanu: ‘Bisericile amplasate ilegal trebuie dărâmate!’

Replica API 14 iulie 2018 | 00:00 436

Oraşul Constanţa este oraş martir, asta o spun şi cele peste 60 de biserici contruite la ora actuală în municipiu. În cursul zilei de vineri, 13 iulie a.c., senatorul Vergil Chiţac, prin Asociaţia „Constanţa Altfel”, a organizat o conferinţă de presă în care s-a discutat, printre altele, şi despre bisericile construite ilegal în oraşul de la malul mării.

Acesta este revoltat de prezenţa în număr tot mai mare a bisericilor. Potrivit acestuia, municipiul Constanţa a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de biserici de când Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, deţine controlul. “În campania electorală la Primăria Constanţa, în mod conștient am abordat subiecte pasive electoral. Am abordat discuția despre biserici. De când a venit IPS Teodosie a făcut 26 de biserici, acum sunt cu 40 mai multe… după doar 15 ani. Bisericile ilegal construite trebuie dărâmate. Am făcut circa 60 de sesizări în sensul ăsta”, a declarat Vergil Chiţac în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în cursul zilei de vineri, 13 iulie a.c., la Constanţa.

Consilierul local municipal Romeo Rezeanu, prezent şi el la conferinţă, a declarat că s-a demarat o acţiune ce a vizat verificarea bisericilor şi modul în care corespund sau nu din punct de vedere legal. În urma verificărilor, acesta a constatat că biserica din zona fostului magazin Billa, în zona Far din Constanţa, este amplasată ilegal, exact pe conducta celor de la RAJA. Bisericile construite ilegal vor fi dărâmate.

“Biserica de la Billa este ilegal amplasată pe conducta de la RAJA. A fost pusă în discuție biserica din Mamaia pusă cu acordul RAJA. Când am respins în Consiliu, câteva doamne de la PSD ne-au întrebat dacă am votat împotriva lui Dumnezeu. Legat de cea din Tomis 3, asociațiile de proprietari s-au unit și totuși s-a respins în instanța. Noi nu am votat împotriva bisericilor, ci împotriva unor construcții amplasate ilegal. Vrem uniformizarea legii. Părerea mea este că bisericile amplasate ilegal trebuie dărâmate!”, a declarat Romeo Rezeanu.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai mai nea Romeo, bisericile sunt amplasate legal, dar matale care te uiti cam cas, conform fotografiei, e normal sa le vezi amplasate ilegal, ca doar nu vezi normal, vezi cas,adica oblic. Cat despre tovarasul Chitac, o sa-l bata popa de la Academia Navala numai cu crucea in cap, pana il respecta pe bunul Dumnezeu si pe Casa Domnului. Faceti voi mai bine socoteala cate sali cu jocuri de noroc ati deschis de la Revolutie pana azi, si o sa va cruciti, javre ordinare, mai puneti si BMV in fata cazinourilor sa creada prostii ca vor castiga vreodata, hotilor si ateilor, asa sa va bata Dumnezeu !
0
1
popandai daca au gasit un teren liber au venit mai intai cu un cort militar,i-au pus o cruce la intrare si dai batai,dupa care alaturi au ridicat o constructie de lemn tot cu o cruce,apoi biserica finala din care multe nu sunt terminate nici azi,deoarece popa si-a terminat intai casa parohiala,apoi si-a facut si mormantul,al lui si al preotesei din granit de suedia,astia sunt hotii care chipurile ne pastoresc pe lumea asta,hoti ca si spagoveanu
0
1
Pana la biserici vedeti ca aveti in oras destule cladiri fara autorizatie de constructie xare stau in diferite stadii de executie oprite de la edificare , dar onor primaria se face ca nu levede!!!...
7
1
Moamaaa, sa.moara mama, sa vad prima biserica demolata si il aduc pe Salam in piata Ovidiu sa fac show ! Cand vreodata o sa faramati vreo biserica mai sarmanilor? Pai va lasa spagoveanu?
0
4
Chitac senator vaaaai si vai chiar ne-am dilit.Daca mai si trebuie sa ascutam regurgitiile acestui securist chiar sintem inocenti cu toti.
8
2
sunt prea multe si unde nu trebuie de multe ori chiar in geamurile blocurilor .Putina ratiune si mai putine spagi la PREA INALTUL
4
7
CELE DIN PARCURI IN MOD SPECIAL
3
6
Mai baieti au mai fost curajosi care au darmat biserici chiar nu stiti nimic despre ei ...?
7
2
Biserica este o constructie unde se intalnesc credinciosii sa se roage impreuna. Daca este construita gresit pune publicul in pericol. Aici nu vorbim despre o casa construita fara acte pentru o familie. Aici vorbim de o institutie publica. Deci jos cu ele!
4
8
Da da trebuiesc darimate toate.
7
7
daramati fara probleme,spagoveanu daca reprezinta pe Cineva nu poate fi decat Satana,a se avea in vedere si bisericile cu manastiri ridicate in rezervatiile naturale ale Dobrogei unde spurcaciunea a fost adusa de popandai
6
6
Si veti da socoteala. Daramati blocurile construite pe terenurile oamenilor ale caror case le-ati demolat?
11
6
Toatebisericile facute din magazii trebuie darimate -uritesc orasul
9
10

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108