REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Consiliul Județean Constanța, dat în judecată de asociațiile de elevi și studenți!

Consiliul Județean Constanța, dat în judecată de asociațiile de elevi și studenți!

Replica API 24 august 2018 | 01:08 436

Reprezentanții Asociației Elevilor Constanța și cei ai Asociației Studenților Constanța s-au prezentat, joi, 23 august a.c., la Tribunalul Constanța, unde au depus o cerere de chemare în judecată a Consiliului Județean Constanța. Acțiunea a fost inițiată după ce, în cadrul ședinței de Consiliu Județean Constanța de miercuri, 22 august a.c., consilierii liberali au cerut retragerea de pe ordinea de zi a proiectului privind acordarea de facilități la transport pentru elevi și studenți, proiect pe care liberalii îl inițiaseră, dar care primise aviz de negalitate de la direcțiile CJC. Reprezentanții asociațiilor de elevi și studenți acuză că reprezentanții CJC nu respectă legea privind acordarea drepturilor elevilor.

„În Legea Educației, la articolul 84, alin.1 este prevăzut dreptul elevilor de a beneficia de reducere de 50% la transportul județean, transportul între localități. Încă din 2011 Consiliul Județean încalcă legea neacordând acest drept elevilor. Noi de acum aproximativ un an am început discuțiile cu reprezentanții Consiliului Județean pentru aprobarea unui proiect de hotărâre prin care să se acorde acest drept elevilor, doar că, inițial, reprezentanților noștri li s-a spus că va urma să fie efectuat un studiu de impact bugetar și va fi solicitat un punct de vedere din partea Inspectoratului Școlar Județean, iar mai apoi va fi aprobat proiectul. A trecut aproape un an și Consiliul Județean nu a luat absolut nicio măsură“, susține Mihai ănase, președintele Asociației județene a Elevilor. Mihai Tănase a mai subliniat că avizul de nelegalitate din partea Direcției Juridice a CJC a avut la bază un ordin de ministru din 1996, care stipulează că elevul achiziționează abonamentul de transport la preț întreg, iar apoi își recuperează jumătate din bani de la unitatea de învățământ. Între timp a intrat în vigoare Legea 1/2011, legea educației, care prevede că elevii beneficiază de tarif redus, fapt care ar presupune automat că elevul trebuie să cumpere din start abonamentul la jumătate de preț, iar apoi transportatorul trebuie să recupereze diferența de bani de la Consiliul Județean. „Reprezentanții CJC au continuat să nege că au această atribuție și astfel ne-am găsit în situația în care suntem nevoiți să-i acționăm în instanță. Suntem conștienți că procesul poate să dureze mult timp și este tragic că începe anul școlar și elevii încă se vor găsi în situația în care dreptul nu le este respectat. Încercăm să compensăm acest lucru și sperăm ca rezultatul procesului să fie unul pozitiv, iar reprezentanții CJC să înțeleagă faptul că este de competența lor să acorde acest drept elevilor“, a mai declarat Mihai Tănase.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti ar trebui sa dam in judecata CJC. Pentru incompetenta!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108