REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Consiliul Judeţean Constanţa se apucă de fotbal. 1,7 milioane lei pentru Farul, care la anul trebuie să atace Liga I

Consiliul Judeţean Constanţa se apucă de fotbal. 1,7 milioane lei pentru Farul, care la anul trebuie să atace Liga I

Replica API 13 februarie 2015 | 09:59 254

Investiţie consistentă

Investiţie consistentă

Un pas important pentru preluarea clubului de fotbal Farul Constanţa a fost făcut, joi, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa. Vicepreşedintele instituţiei, Cristinel Dragomir, le-a adus la cunoştinţa consilierilor implicaţia majoră, prin două treimi din votul adunării generale, ceea ce presupune faptul că nici un cent şi nici un proiect nu va fi cheltuit sau aprobat fără cunoştinţa reprezentantului CJC.

Gabriel Diceanu va fi reprezentantul CJC, în cazul în care actuala adunare generală a FC Farul va accepta condiţia impusă de Dragomir.

„Ca să evităm orice discuţii, noi acum intrăm ca membru asociat în adunarea generală. Asta nu implică, în afara de cotizaţie anuală, nici un fel de altă obligaţie. Precizez condiţia pe care a impus-o CJC: în adunarea generală, votul CJC să fie de două treimi, astfel încât nici o decizie să nu se poată lua fără reprezentantul CJC. Din moment ce finanţăm substanţial, pentru fotbal de performanţă am alocat 1,7 milioane lei, care înseamnă o sumă consistentă şi urmează, pe legea 350, să vină la licitaţie cluburile de performanţă şi, la această sumă, considerăm că în aceste condiţii putem colabora”, a spus Dragomir, stârnind reacţia liderului de grup al PNL, George Măndilă, aducând aminte de ceea ce ştie toată lumea: cluburile de fotbal necesită investiţii consistente şi de lungă durată.

„Sarcina noastră e destul de grea, pentru că bănuiesc că e cazul să facem o finanţare substanţială a clubului, iar echipele de fotbal sunt sac fără fund din punctul de vedere al cheltuielilor. Întrebarea este: ce datorii sunt acolo? La ce ne înhămăm? Nu avem voie să intrăm într-o asociere cu datorii mari sau datorii zero, ar trebui să fie. A doua oară: la ce nivel de performanţă vrem să ducem clubul? La ce ne aşteaptă anii următori? N-ar fi fost bun un plan pe cinci ani cu o ţintă anume? Să vedem de ce sume este vorba. Un plan de afaceri. După aceea, avem două treimi din voturi acolo, dar ce se întâmplă cu cealaltă treime şi cum contribuie oamenii aceia cu bani? Avem posibilitatea să le preluăm voturile? Ei ar trebui să participe cu măcar 50.000 lei. Există banii aceştia? Eu cred că ar fi cazul să mutăm acest proiect pentru luna viitoare şi să dezbatem mai mult problema. Sunt pentru a intra în clubul Farul, dar cu condiţii transparente şi să ştim exact în ce ne băgăm”, a spus Măndilă.

În cazul în care adunarea generală a FC Farul va accepta condiţia impusă de CJC, va trebui găsită o soluţie şi pentru salarii, întrucât Legea 350/2005, cu modificările şi completările ulterioare, nu permite astfel de finanţări.

„Astăzi (joi –n.r.), când discutăm, clubul Farul Constanţa a ieşit din insolvenţă. Nu mai are datoriile istorice, care s-au şters pur şi simplu pentru că cei care puteau să se înscrie la masa credală nu s-au mai înscris şi s-a prescris. A trecut termenul acela de cinci ani şi nu mai sunt. Ca atare, tot ceea ce este astăzi aprobat este practic acest plan de reorganizare. Pur şi simplu, în cadrul acestui plan de reorganizare sunt nişte condiţii cu privire la nişte sume maxime care pot fi plătite şi nu se pot face anumite plăţi. Ca obiective, este clar, anul acesta să formăm o echipă şi la anul să atacăm promovarea. Cotizaţia este stabilită pentru indiferent ce fel de asociat la 5.000 lei. Trebuie să facem primii paşi. Dacă avem 2/3, noi oricând, în cadrul CJC, putem să solicităm să vină preşedintele şi să ne prezinte care este situaţia clubului. Eu îmi doresc să fiu optimist. Banii îi vom da pe legea 350, dar nici nu ştim dacă îi vor lua, pentru că trebuie să vină cu un proiect la licitaţie, iar cheltuielile din banii CJC se fac exclusiv pe proiectul respectiv. Pe legea 350 nu se finanţează salariile, aici intră cantonamente, deplasări, echipamente, prime de joc”, a mai spus Dragomir.

Într-un final, în ciuda opoziţiei PNL, proiectul de hotărâre a fost adoptat.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108