REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Consiliul Local Constanța, reunit în ședință: două proiecte realizate din fonduri europene, votate în unanimitate!

Consiliul Local Constanța, reunit în ședință: două proiecte realizate din fonduri europene, votate în unanimitate!

Replica API 11 decembrie 2018 | 08:44 318

Dacă nu sesiza o consilieră a opoziţiei, aprobau un document pe care scria Tecuci în loc de Constanţa

Dacă nu sesiza o consilieră a opoziţiei, aprobau un document pe care scria Tecuci în loc de Constanţa

Consiliul Local Constanța s-a întrunit, luni, 10 decembrie a.c., într-o ședință de îndată, în cadrul căreia au fost supuse atenției consilierilor locali două proiecte de hotărâri. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului şi a cheltuielilor legate de proiectul “Reabilitare Şcoala Gimnazială nr. 16 Marin Ionescu Dobrogianu, cod SMIS 123335”, inițiator primarul Decebal Făgădău și proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului şi a cheltuielilor legate de proiectul “SMART CT”, de asemenea inițiat de primarul Decebal Făgădău.

„Tot ceea ce am planificat începe să prindă contur. Mă refer la cele două proiecte ce vor fi finanțate din fonduri structurale, aflate pe ordinea de zi. Pentru primul proiect am acordat peste 6,3 milioane de lei, contribuția primăriei fiind de 125.000 de lei. Școala 16 a crescut frumos, de la an la an, devenit neîncăpătoare și ne-am propus, pe lângă reabilitarea și modernizarea clădirii existente, și extinderea acesteia, cu încă un etaj. Sper să începem proiectul cât mai repede”, a spus Decebal Făgădău. De menționat că mai multe școli din municipiul Constanța sunt cuprinse într-un program de reabilitare, pe fonduri structurale, iar lista este făcută în baza unor criterii. „Am făcut o analiză a rețelei școlare din Constanța. 18 școli sunt cuprinse în proiecte pe fonduri structurale. Le-am luat în ordinea firească, conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar. Unde am constatat că este vorba despre un centru de interes pentru educația constănțeană, au fost realizate proiecte. S-a ținut cont de numărul de elevi, de criterii obiective. Jumătate din școlile din Constanța sunt incluse în proiecte ale municipalității”, a afirmat primarul Decebal Făgădău, după ce consilierul local PNL Mihaela Andrei a întrebat în funcție de ce criterii sunt alese școlile unde sunt realizate reparații. La râîndul ei, consilierul Cristina Văsii a intervenit:"N-am înteles prea bine răspunsul dumneavoastra referitor la criterii. Cine face aceste liste?". Imediat, a primit replica din partea primarului: " Dacă nu ați înteles, vă invit la o discuție clarificatoare. Nu pot să explic în două minute ce am lucrat în doi ani. Sunt o mulțime de criterii. Vă pot programa la o întâlnire. Nu stiu de ce orice răspuns al meu, îl percepeți ca fiind agresiv", a spus Făgădău. Într-un final, proiectul a fost votat de toți consilierii.

Proiectul “SMART CT”, peste 3,6 milioane de lei

Al doilea proiect votat, în ședința de îndată de luni, 10 decembrie, are o valoare de peste 3,6 milioane de lei, contribuția Primăriei Constanța fiind de 72.000 de lei. Ce este SMART CT? Conceptul vizează elaborarea strategiei de SMART a municipiului Constanța, contractul fiind semnat deja cu autoritatea de management și însumează proiecte care conduc la creșterea calității vieții cetățenilor. Elemente de SMART se vor găsi la compania de transport, la compania care se ocupă de reabilitarea străzilor, chiar și în școli, spune edilul. Unul dintre proiectele SMART vizează și accesul la internet gratuit în mai multe zone din Constanța. ”Este unul din proiectele din acest concept. Vom avea un proiect pentru o anumită zonă din municipiul Constanța, iar Comisia Europeană ne va da un voucher de 15.000 euro, adică va co-finanța acest proiect. Dacă proiectul va avea acastă valoare de 15.000 euro, înseamnă rambursare integrală, ce depășește, înseamnă co-finanțare. Avem în proiect introducerea accesului la internet în mai multe zone, cum ar fi parcul Tăbăcărie sau zonele limitrofe universității”, a explicat Făgădău.

Trebuie precizat faptul că, înainte de a fi votat acest proiect în unanimitate de consilieri, în contractul de finanțare, consilierul local PNL, Mihaela Andrei, a găsit o eroare, în text fiind trecută sintagma „titular al contului Primăria Tecuci”. Greșeala a fost sesizată și de primar care a cerut să se facă modificarea. „Așa am primit de la minister modelul contractului”, a afirmat edilul.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si aceste 6 specimene de proasta calitate sa intelegem ca sunt consilierii Constantei?Putem sa ne luam gandul de la mai bine.Zici ca sunt in sala de cinema la Stapanul Inelelor.
1
0
vai de capul vostru...ce de adunaturi pe scaune...doar la ce se discuta nu le sta neuronul...
2
0
Primat ignorant arogant. Si da am scris primat. Ti ai dreaq de hoti si koorve.
7
2
Muie USL!!!
2
2
Astea sunt proiecte cu care te mandresti..tre sa fii cel putin retard sa nu te uiti in jur ca numai de reabilitat scoli si concepte smart nu are nevoie haznaua aia Tu nu ai infrastructura DOBITOCULE si reabilitarea, cuvantul.asta care inseamna furt, nu are nici o treaba cu strazile, politia, gazul, coruptia, turismul.zero si multe altele. SI TU FACI PROIECTE SMART INTR UN ORAS INCULT? cretinule juma de judet este analfabet, numai zic de orasul propriu zis, apuca re baga banii in educatia cetateanului de cacat nu ridica nivele la scoli, invata i sa nu se mai futa cand mor de foame sa faca copii
6
0
Vai ce doamne educate..toate au treaba lor ca chivutele la colt de strada. Noroc cu Ceausescu ca altfel erau lucratoare la spatii verzi.
6
2
Pariem ca nu aveti proiecte cu scolile ce nu au director pesedist? V-a apucat harnicia acum, numai vorbe. Suntem satui de vorbe. Constanta e un haos, mizerie cat cuprinde, spatii verzi nu mai avem si primarul bate campii. Nici macar un targ de Craciun nu a fost in stare. Face economie la lumina ca sa nu se vada beculetele in centru. Rusine nu mai pot spune, ca nu are! Cred ca e orb de nu vede ce a ajuns Constanta. Probabil ajunge acasa de la primarie cu elicopterul de e atat de rupt de realitate. Invata de la Cluj, spagarule care furi banii populatiei.
9
1
niste jalnici pusi pe capatuiala. sagetile mafiei imobiliare.
12
1
Autoritatile mediocre. Mediocrilor le este frica de oamenii valorosi. Pentru ca sunt puternici si periculosi pentru ei. Primaria, prefectura si consiliul judetean conduse de mediocrii fricosi.
16
5
Vai de capul celor care au redactat textul proiectului! Auzi scuza, asa am primit de la minister modelul contractului. Pai, mai inteligentule, daca in model scrie - primarul mun Ct este POPESCU, inseamna ca asa trebuie sa preluati si voi? Cu asa oameni competenti in echipa lui, ce sa ne mai miram ca situatia e maronie in Ct. PS: Cand preluati identic modelul -de actiuni al - Clujului ?
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108