REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Constanţa, ATÂT DE MICĂ! Palatul Copiilor, Stadionul Farul şi spitalul regional, la Sfântu’-aşteaptă?!

Constanţa, ATÂT DE MICĂ! Palatul Copiilor, Stadionul Farul şi spitalul regional, la Sfântu’-aşteaptă?!

Replica API 6 februarie 2018 | 00:22 435

Persoanele desemnate să administreze judeţul, respectiv municipiul Constanţa, au concluzionat că ar fi bine ca obiective precum Palatul Copiilor ori Stadionul „Farul” să treacă în grija administraţiei locale. Uşor de spus, greu de făcut, la fel ca şi spitalul regional pe care îl aşteaptă de 12 ani constănţenii. Întotdeauna intervine câte ceva: ba nu sunt bani, ba se schimbă guvernul, ba liderii locali nu mai sunt „în graţiile” liderilor de la centru, de parcă sănătatea oamenilor e o joacă „la mâna” unor orgolii. Atât de multă inconştienţă, că-ţi vine să-i baţi pe „dumnezeii” de la Bucureşti, să-i legi cu pietre de gât, laolaltă cu şefii mărunţi de la Constanţa, şi să-i arunci în mare!

Revenind la Palatul Copiilor, consilierii judeţeni au aprobat trecerea lui în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa. Numai că este nevoie şi de hotărâre de guvern. Între timp, după ce deja au fost făcute demersurile necesare, s-au schimbat miniştri, a fost schimbat premierul, prin urmare procedura mai întârzie. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul Stadionului „Farul”. Există deja hotărâri de Consiliu Local Municipal în ceea ce priveşte preluarea, dar se aşteaptă acordul Guvernului, prin Ministerul Tineretului și Sportului.

„Din punct de vedere juridic nu s-a preluat încă de către municipalitate infrastructura sportivă, așa că deocamdată nu putem investi acolo. Așteptăm hotărârea de Guvern, am avut săptămâna aceasta o discuție cu domnul ministru al Tineretului și Sportului, iar până la sfârșitul acestui an vom prelua cele trei baze sportive, așa cum am propus Consiliului Local. Pentru anul viitor deja ne propunem un plan de investiții, astfel încât ele să arate decent și să găzduiască competiții importante pentru viața orașului nostru și pentru mișcarea sportivă din România. De asemenea, vom continua alocările financiare, atât pentru susținerea sportului, cât și pentru recunoașterea valorii și a performanțelor sportivilor și antrenorilor constănțeni, care au dus steagul României din ce în ce mai sus și numele Constanței peste tot în lume”- declara primarul Constanţei, Decebal Făgădău, în septembrie 2017.

„Sfârşitul anului” la care se referee edilul a trecut însă, suntem deja în 2018 şi… nici un semn! „Ce a ţinut de noi, a fost făcut. Guvernul trebuie să dea hotărâre”, a declarat Făgădău. Edilul a adăugat că, din ce ştie, hotărârea de Guvern este „pe circuitul de avizare” de la ministerele de resort.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu te acuz de prostie ,ci de perversitate.La voi la ciuma rosie cu ce umblati ,cu Dacia sau cu Xurile alea multe si cumparate pe persoana fizica dar cu bani de la bugetul de stat,bugetul ala umput de noi si golit de voi.Fii barbat si nu vreun labagiu ciumat asa cum pari!
1
1
Moga ia vezi ce face Daniela Serban!
2
0
Daca taceai, poate nu se prindea lumea ca esti prost. Si zi asa: sunt bani pentru ca e soseaua plina de Xuri si face lumea case "pe persoana fizica", ca sa citam din dascalu-ti Vanghelie. Doar ca spitalele - regionale, judetene, orasenesti etc - se fac de la bugetul de stat. Buget care taman ce a dat la sfarsitul anului trecut 4 miliarde de dolari sa ia un metru ster de rachete depasite moral de la jupanul Sam. Acum ia stai ca Grigore in cur si judeca cam cate spitale facea statul din 4 miliarde de dolari. Idiotule!
4
1
Margineanu
0
0
Cat timp sunt primar aici.numai se face nimic Dna-ul este cu ochii pe noi Asa ca luati-va gandul
3
0
Mai puneti acolo Cazinoul, Sala Sporturilor .... Pentru cel cu cacatul in gura, bani sunt, dar multi se fura. Soselele sunt pline de X6 si 7, cartiere noi de vile si blocuri facute pe persoana fizica sa nu plateasca taxe
11
2
Asa cum, in epoca comunista, eram obligati sa dam bani rusilor sub diferite forme - cumparam MIGuri pe care aia nu le mai foloseau in armata lor - la fel si azi, noii stapani ne obliga sa le dam bani - cumparam F16 la mana a treia deja si rachete la snop. Banii nostri trebuie sa acopere linistea din tara jupanului, nicidecum sa ne facem spitale din ei.
8
3
Un electorat plin de prosti ,care isi vand votul pt o tuica sau un mititel doar asa se tine ,cu promisiuni desarte si multe minciuni.Si asta se intampla la Vaslui,toata Oltenia si din pacate si la noi la Cta.Asta ca sa cedeti cu cine ne comparam,mare rusine !
16
5
De ce firea poate si ai nostri nimic?pt ca le e lene sa se deplaseze la buc pe capul guvernului
11
1
Guralivul si laudarosul de Moga, senatorul melcilor, ce face, ca a promis ca face ditamai spitalul la Cta? Isi da demisia pt incompetenta si minciunile pe care le spune, prin carciumi, fara jena?
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108