Constanța este destinația în care IULIUS va dezvolta cel mai mare proiect mixed-use
Constanța este destinația în care IULIUS va dezvolta cel mai mare proiect mixed-use
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestInfrastructura reprezintă pilonul principal atunci când discutăm despre dezvoltarea și funcționalitatea unui oraș. Acest lucru îl știu și antreprenorii din domeniul real estate, însă sunt puțini cei care dezvoltă proiectele integrate, înțelegând că și privatului îi poate reveni responsabilitatea dezvoltării infrastructurii.
Palas Iași - proiect mixed-use IULIUS - integrare în centrul orașului
Iulius este grupul care a dezvoltat proiecte de 1,2 miliarde de euro și a readus în circuitul urban și social zone nevalorificate din orașele Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava. Printre investițiile realizate de companie se numără și cele mai ample proiecte de regenerare urbană realizate în România, așa cum sunt Palas Iași și Iulius Town Timișoara. Anul trecut, Iulius a inaugurat Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri din țară, dar care, în egală măsură, este un proiect mixt, cu office și retail. Acest proiect a presupus o investiție ce depășește 120 de milioane de euro.
Ce au în comun aceste trei mari proiecte, realizate de același dezvoltator? În primul rând, sunt concepte mixed-use, care au reanimat zone urbane în decădere sau uitate și le-au transformat în ansambluri care generează locuri de muncă și oportunități de dezvoltare pentru tineri, care oferă servicii și magazine și care integrează parcuri realizate de la zero. În al doilea rând, au avut o contribuție semnificativă la infrastructura orașului. De exemplu, pentru conectarea cu restul orașului a celui mai recent proiect, Palas Campus, Iulius a construit o stradă. S-au investit 1,65 milioane de euro în amenajarea unei noi artere rutiere care ajută la fluidizarea circulației din centrul oraşului. Strada, cu sens unic, are 220 de metri lungime, o lățime de 7 m, două benzi de circulație, pistă de biciclete, trotuar, iar de-a lungul ei sunt plantați copaci. Tot în jurul Palas Campus au fost lărgite sau modernizate alte cinci străzi adiacente, iar în zonă au fost amenajate noi accese pietonale și 650 m piste pentru biciclete. În total, investiția în infrastructură doar pentru acest proiect a depășit 4,5 milioane de euro, la care se adaugă și o parcare subterană cu două niveluri și 625 de locuri, care a presupus o investiție de peste 33 milioane de euro.
Infrastructura Iulius Town Timișoara
În cazul Iulius Town Timișoara, a fost construit un subpasaj auto cu o lungime de 203 metri și câte două benzi pe fiecare sens, care face legătura între două mari bulevarde, susținând strategia administrației privind fluidizarea traficului. De asemenea, au fost modernizate și lărgite prin proiect străzile care delimitează ansamblul. Aici a fost dezvoltate 4.000 de locuri de parcare, atât într-o parcare supraetajată, cu șase niveluri, cât și în parcări subterane. Și în cazul Palas Iași, primul proiect mixed-use al grupului, inaugurat în 2012, a fost creată o stradă nouă care traversează ansamblul, asigurând accesibilitatea cu orice mijloace de transport. În acest proiect a fost amenajată și cea mai mare parcare subterană din țară, cu aproximativ 2.500 de locuri.
Compania pune un accent deosebit pe promovarea transportului durabil, la Palas Iași și Iulius Town Timișoara, peste 74% și respectiv 43% din lungimea căilor de circulație sunt destinate exclusiv traficului pietonal, potrivit raportului de sustenabilitate făcut public în decembrie anul trecut. Iulius susține și promovează folosirea mijloacelor de deplasare nepoluante, de exemplu, în proiectele sale sunt 1.000 de locuri de garare pentru biciclete, 100 de stații de încărcare pentru mașini electrice, iar în clădirile de birouri sunt disponibile dușuri și vestiare pentru cei care aleg să vină la serviciu cu bicicleta.
Așadar, avem un model de bune practici privind realizarea proiectelor real estate integrate cu orașul, ca un parteneriat pentru dezvoltarea infrastructurii. Prin implementarea tehnologiilor de ultimă generație și promovarea practicilor sustenabile, compania contribuie la crearea unor orașe mai curate, mai sigure și mai plăcute pentru toți locuitorii lor.
Tunel auto Iulius Town Timișoara
De toate aceste lucruri va beneficia și cel mai nou oraș introdus în portofoliul companiei. Constanța este destinația în care Iulius va dezvolta cel mai mare proiect mixed-use de până acum. Viitorul smart city de la malul mării va integra grădini create de zero, birouri, zonă de shopping și divertisment, facilități educaționale și culturale, dar și o infrastructură integrată pentru susținerea mobilității și conectivității. Prin acest demers, un teren de 38 de hectare, inactiv de peste un deceniu, deținut de Oil Terminal, va fi redat orașului și constănțenilor ca o zonă urbană sustenabilă, cu un pol de business regional și al cărei element principal va fi o grădină urbană, concept care se regăsește în toate proiectele Iulius.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News