REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

CONSTANŢA. Lumina Învierii, adusă cu o mică întârziere la Catedrală, din cauza VALURILOR - IMAGINI

CONSTANŢA. Lumina Învierii, adusă cu o mică întârziere la Catedrală, din cauza VALURILOR - IMAGINI

Replica API 8 aprilie 2018 | 01:50 451

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului anunţa, în urmă cu câteva zile, în cadrul unei conferinţe de presă, că în Noaptea de Înviere va veni de pe mare, la bordul unei ambarcaţiuni cu motor ce va acosta pe faleza din Constanţa, în zona Cazinoului, pentru a împărţi lumina credincioşilor.

Curenţii însă au fost potrivnici, aşa că debarcarea a fost mutată în Portul Tomis, iar lumina a ajuns cu circa 15 minute după ora 12 noaptea în parcul catedralei Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Lumina Sfântă a Învierii a fost adusă de la Ierusalim, prin grija Patriarhiei Române, iar toate arhiepiscopiile și episcopiile din țară vor trimite reprezentanți care o vor prelua de la aeroportul Otopeni. În drumul spre Constanța, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au oprit, sâmbătă seara, şi la Cernavodă și Medgidia, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au fost așteptați de preoți din zona Mangalia și din alte localități din sudul județului.

Ce ce adduce IPS Teodosie Lumina din largul mării

“Noi mergem cu lumina pe apă ca să o aducem așa cum a adus-o sfântul apostol Andrei. S-o aducem pe malul mării, în procesiune. Mă așteaptă sobor de preoți și de diaconi pe malul mării unde voi coborî din barcă cu lumina și voi veni aici ca să dăm lumină chiar înaintea acestui loc pregătit pentru slujire, din parcul catedralei”, a explicat IPS Teodosie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute acum câteva zile.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Apostolul Andrei nu a ajuns niciodata in Dobrogea . Si nu a crestinat , drept urmare , in aceste locuri . Nu exista nici documente scrise si nici referiri ale contemporanilor sai . Se spune ca a fost la sciti , dar scitii erau in nordul Pontului Euxin si nu in vest . Nici nu avea ce cauta in aceste locuri , nefiind multi crestini greci si absolut deloc geti sau traci crestinati ... BOR - cea mai mare corporatie mafiota din slatiul mioritic - vine cu povesti de adormit romanii , care trebuie sa pastreze cat mai mare turma de oite tunse , mulse si belite de catre calugari si popalai lacomi ...
1
1
..... ca trebuia sa vina descult pe apa marii din larg asa cum a mers si Isus. Sau nu cumva barbosul asta sa scufunda din cauza aurului si a necredintei.
0
0
Isus s a nascut evreu dupa care s a privatizat si si a facut religie proprie. Ca el au facut multi evrei dealungul timpului. Intrebarea care se pune este cum de noi romanii avem o religie care nu are legatura cu zona geografica in care traim? Respectam sarbatori ca Pastele, care are legatura exclusiva cu evreii? Chiar asa rau ne au facut smecherii?
1
2
PREACORDITU SPAGOVEANU
11
0
eu am luat lumina online , de acasa !
7
2
El pleaca pe mare cu SAR, cu Sorin Porcul. Aprinde candela de la chistocul tigarii porcului.
9
0
La Constanta parca venea cu elicopterul....a facut acesta popas la Cernavoda si Medgidia, apoi a ajuns pe mare....?
4
0
Penibila idee!
13
0
A intarziat Lumina ca are acest poponar o intarziere mintala, dovada mascarada pe care o face el cand pleaca cu barca la 11:30 pana in larg si revine la 12.
14
0
Culmea : luati lumina de la unul care este cercetat in 5 dosare separate, si executati ordinele unuia care este condamnat penal ! Electoratul psd, se aude ?? Dobitoci mai sunteti. Cred in D-zeu dar nu pun notul la ce zic de alde astia din poze. Paste fericit !
18
2
Patriarhiei Romane este hoti
11
2
Si Biblia a fost scrisa tot de romani? Esti praf prietene
7
5
laba trista asta de popalau hotz mai are tupeul fantastic si biserices sa vina in fata oamenilor. adevarul ca 99% din babe si moshalai il adora ...de aia are nesimtirea asta maxima. Spagar nemernic!
15
2
In Romania crestinismul a fost adus de romani si impus cu dea sila. Povestea cu Andrei tine de manipulare. Dacii erau politeisti si nu aveau nici o legatura cu sectele evreiesti. Roma a impus crestinismul in tot imperiul ca religie obligatorie pentru sclavi.
10
11
Sa-i lom barba-n pula
13
5
Prea mare fast , prea mult aur pe el ! Si sint multi nevoiasi care nu au o bucata de cizonac sa puna pe masa !
21
2
Minciuni ! Nu a fost niciun val ! Sa spuna adevarul ! Organizare proasta . Ambarcatiunea a fost mult prea mare si nu a putut acosta .
16
2
Si a venit insotit de sobor de jandarmi ca ii era frica sa nu-i fure vreo cioara haurul de pe el.
22
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108