REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Constanţa sărbătoreşte recolta şi vinul dobrogean: La Pavilionul Expoziţional au fost deschise standuri cu de toate - video!

Constanţa sărbătoreşte recolta şi vinul dobrogean: La Pavilionul Expoziţional au fost deschise standuri cu de toate - video!

Replica API 2 octombrie 2012 | 00:00 149

Sărbătoarea Recoltei şi Vinului Dobrogean a animat, ieri, străzile Constanţei. Un autobuz supraetajat şi un autotren au defilat prin oraş. Maşinile au fost "îmbrăcate" din belşug cu legături de ceapă roşie, porumb, snopi de grâu, saci cu cartofi. Au fost adăugate şi afişe cu numele evenimentului, iar tinere şi tineri costumaţi în port popular salutau participanţii la trafic şi pietonii. Produsele specifice toamnei au putut fi găsite însă la Complexul Expoziţional de la intrare în Mamaia. La preţuri accesibile, spun, comercianţii. Însă, înainte de a ajunge la pavilion, de menţionat că, în organizarea Consiliului Judeţean Constanţa, ieri a existat şi o defilare a unor care trase de cai. Pavelele din zona CJC au fost însă o provocare pentru una dintre cabaline, care a alunecat. Din fericire, incidentul a fost minor, calul fiind, până la urmă, în siguranţă. Facem precizarea că Sărbătoarea Recoltei şi Vinului Dobrogean a debutat pe 1 octombrie şi va continua până pe 14 octombrie, la Pavilionul Expoziţional fiind organizate, în această perioadă, mai multe spectacole, care vor fi susţinute de ansambluri de muzică populară şi artişti cunoscuţi de la noi din ţară. Cetăţenii interesaţi pot cumpăra de la standuri vin produs în judeţul Constanţa şi în alte zone ale României, respectiv brânzeturi, afumături, produse de cofetărie şi patiserie. Menţionăm că autorităţile judeţene doresc să facă din acest festival un eveniment de tradiţie, la care să participe, de la an la an, cât mai mulţi expozanţi din ţară şi din străinătate. În prima zi a evenimentului, la Pavilionul Expoziţional au fost prezenţi preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu, viceprimarul municipiului, Decebal Făgădău, secretarul de stat Gheorghe Albu, senatorul Nicolae Moga, primarul Nicolae Matei, o sumedenie de lideri PSD şi PNL, ba chiar şi ţărănistul Tudorel Chesoi şi nu numai, toţi întâmpinaţi cu pâine, sare şi vin. Au existat şi cetăţeni dornici să discute cu politicienii judeţului, una dintre femeile care l-a abordat pe Constantinescu fiind îmbiată de acesta să mănânce cu el o bucată de pâine ruptă dintr-un colac.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108