-1.8° Constanța Mar., 7 Feb. 2023
Anul XX Nr. 6267
-1.8° Constanța Marți, 7 Februarie 2023 Anul XX Nr. 6267

Constanța va avea primul centru de dezintoxicare pentru dependenții de droguri. Video

Ana Maria LIPAN, M.P. 26 ianuarie 2023 | 00:00 1212

În județul Constanța, se va înființa un centru special pentru prevenirea și tratarea dependențelor de substanțe, după ani buni de așteptare. În martie 2022, consilierii județeni au aprobat demararea demersurilor pentru trecerea unui imobil din domeniul public al UAT Băneasa în cel al Județul Constanța, acesta urmând să fie transformat în Centru de acordare a serviciilor necesare prevenirii și tratării dependențelor (dezintoxicare). Într-un interviu pentru Replica, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a oferit informații despre evoluția acestui proiect.

Constanta va avea primul centru de dezintoxicare pentru dependentii de droguri. Video
La momentul actual, în județul Constanța există un număr considerabil de persoane ce necesită intervenția medicală de care ar putea beneficia doar în cadrul unui program de dezintoxicare. Lipsa unui centru specializat face însă imposibilă soluționarea cererii în creștere, în prezent cazurile ce necesită tratament fiind trimise către Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia, din București.

După desființarea, în urmă cu mulți ani, centrului de dezintoxicare ce funcționa în cadrul Spitalului Județean Constanța, s-a venit pentru prima oară cu o soluție prevăzută în cadrul Strategiei de sănătate publică a municipiului Constanța 2022-2031. Consiliul Județean Constanța a aprobat în cadrul unei ședințe din luna martie a anului 2022, demararea procedurilor pentru înființarea unui nou centru. Acesta va fi amplasat în comuna Băneasa, în prezent așteptându-se transferarea imobilului care va găzdui centru.

Lupu, șeful CJ: Nu sunt centre pentru persoanele dependente în zonă

Sigur că așteptăm să trimită primăria Băneasa. Vrem să aducem acel spital pe zonele psihiatrice și pe zonele de dezintoxicare pentru persoanele cu droguri. Nu sunt centre pentru persoanele dependente în zonă și atunci clar că ne-am propus, fiind și departe Băneasa. Avem și un proiect de hotărâre dat, și alocări de fonduri, așteptăm ca Primăria de la Băneasa să ne transfere. Deci ar putea fi un centru pe care să-l amenajăm cu minim de efort. Va fi doar de droguri, nu ai cum să le amesteci. Sunt anumite proceduri prin care trebuie să îi detoxifici, să îi aduci la un anumit stadiu pentru a-i feri de dependență. Este în proiectul nostru ți îl vom face. ”, a declarat, într-un interviu acordat ziarului Replica, Mihai Lupu, șeful CJ.
 

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Constanta va avea primul centru de dezintoxicare pentru dependentii de droguri. Video
Problema creșterii numărului de persoane dependente de substanțe este una de actualitate, inițiativa Consiliului Județean răspunzând unei necesități pentru care s-a așteptat timp de mulți ani o soluție.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

cate sunt de facut in oras si voua va pasa de putorile de drogalai. sau asta-i alta spalare de bani. huuuooooooooooooo
4
1
Buna initiativa,sper sa ajunga si la final,insa marea problema este traficul de droguri,traficantii si dealar-ii! Politia nu face nimic,tind sa cred ca ori au cota parte ori asa se vrea. Vedem tineri drogati peste tot,incepand de la varste fragede,ii vedem cum fac trafic in parcari,in parcuri,la coltul strazilor si nimeni,nicio autoritate publica nu face nimic! Ii vedem pe smecheri zambind cu politia,jandarmeria ca niste prieteni adevarati. Ne-am pierdut increderea in politie,e foarte grav ce se intampla cu aceste victime ale drogurilor,sunt parinti care nu pot face nimic fara ajutorul autoritatilor,dar cum ne-am obisnuit de cativa ani incoace,sprijinul il au mafiotii iar victimile sufera. In concluzie, degeaba veti face centru ptr. dezintoxicare daca traficul va fi in maxima desfasurare,acei pacienti,dupa externare,tot la droguri vor ajunge,inevitabil se vor apuca din nou fiindca dealar-ii nu au nici un Dumnezeu,ii intereseaza sa scoata bani cu pretul vietii a unor tineri! Cei ce ar trebui sa ne ofere siguranta si incredere,nu asta-i sloganul lor?, TREZITI-VA SI FACETI-VA TREABA PTR. CARE SUNTETI PLATITI!
6
1
A.nceput sa.ti placa functia moldovene. vezi ca directoarele tale psd.iste nu te lasa,
2
1
Exact asta ne lipsea. Pe maimuțoii ăia puneți-i la muncă , nu le mai suflati atat în coarne. Dacă ii ia poliția la întrebări, gata , sunt bolnavi ai au nevoie de ajutor, de sprijin. Asa o fi , dat cine ia pus sa traga pe nas sau sa-și bage' n venă. La tampenii ii duce mintea, dar o carte nu știu să citeasca. Cică ' s neînțeleși , că societatea îi respinge! Păi cum naiba sa ai milă de ei cand in loc să muncească, că nu le place, dau în cap la oameni, tălhăresc sau fură!? Numai pt golani nu mai plateam acum !?
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
23819113133
5/49
32325399
joker
33395201912