REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
20.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Constanța va avea spital de cardiologie și oncologie

Constanța va avea spital de cardiologie și oncologie

Virgil STOIAN 12 ianuarie 2023 | 00:00 1288

Constanța va avea spital de cardiologie și oncologie! „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou” va fi construită prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat miercuri cele 27 de spitale care vor fi construite prin PNRR. Printre aceastea se numără și „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou”
Valoarea proiectului “Policlinică Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou” este de 103.214.244,06 euro din care finanțare nerambursabilă prin intemediul PNRR 98.053.531,86 euro. Termenul pentru finalizarea construcțiilor și a dotărilor este iunie 2026.
Noul spital va fi amplasat pe Bdul Aurel Vlaicu în zona Dacia Service pe un teren în suprafață de 19.660 mp. Acesta va avea două specializări: oncologie si cardiologie.
Dotarea se va face cu aparatură de înaltă performanţă asistată de personal medical de specialitate pregătit și instruit să ofere servicii de calitate la standarde europene.
De asemenea, municipalitatea își dorește crearea unui spaţiu centrat în jurul nevoilor pacientului și crearea unui mediu terapeutic, capabil să reducă stresul generat de actul medical.
Realizarea investiţiei presupune construirea unei clădiri cu regimul de înălţime D+P+3E şi o suprafaţă construită de 2.991,00 m2 și o suprafață desfășurată de 12.202,00 m2.
Activitatea spitalului se va concentra pe două specialități: cardiologie şi oncologie.
Noul spital va avea cȃte două funcționalități pentru fiecare specialitate medicală, respectiv, ambulatoriu cu paturi de zi (40 paturi) şi spitalizare continuă, inclusiv ATI (64 paturi). Specialitatea Cardiologie va completa serviciile medicale existente, acestea neacoperind la acest moment cerințele şi necesarul populației. Pentru Oncologie nu există la acest moment servicii medicale, acestea fiind satisfăcute în alte localități, în special în Bucureşti. Noul spital va beneficia de cele mai noi şi înalte tehnologii în ambele faze de realizare, cea constructivă şi cea echipamentelor şi aparaturii, precum şi un nivel de digitalizare şi sustenabilitate inexistent în regiune.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand se taie salariile uriase de 30000 lei ale medicilor si cand se da legea ori la stat ori la privat ca astia nu se mai satura si cand ii cauti nui gasesti, nu va e clar ca asa nu se mai poate?
1
0
Ptr.Dan:Poate ca ești bine intenționat,ori puțin naiv,dar nu I asa cum speri sau zici.Realitatea i alta.Si cam nasoala.Fugi cât ai timp.
1
0
Pot face încă cinci spitale noi in următorii doi ani,nu cred ca i vre un constantean întreg la cap sa apeleze,decât super super,super obligat de situație.Speranta reala este la sute de kilometri distanță. Deocamdată.Asta i realitatea din păcate.Uratilor.
2
0
greu de crezut ca sta cineva la upu 12 - 18 ore daca are o problema minora sau medie cum am stat eu acum vreun an cand aveam cu o problema grava, trimis acolo de medicul de familie, problema si cat se poate de evidenta si tot le-a luat vreo 10 - 11 ore ca sa ma trimita pe sectie aproape de miezul noptii, bolnav grav si nemancat; am baut numai apa de la lavoarul din grupul sanitar; din cate am vazut in jurul meu toti pareau sa aiba probleme grave care tineau intr-adevar de upu
2
0
Referitor la aglomeratia de la UPU, sunt multi care nu au medic de familie sau nu merg la el si prefera sa mearga la UPU pentru orice durere. Aici se trateaza inclusiv cei fara card de sanatate si din cauza asta este aglomerat. Ar fi util un triaj inainte de a ajnge la UPU
0
0
Sigur o sa-l facă. Dar nu tomorrow, nici tomorrow.,,,,, ci tomorrow- hahaha. Dacă se ocupa chitac, Arh-șef și Dna ctin( zis madam PUZ), sigur o sa fie gata in 500000 ani! Doar au experiența - se vede in tot orașul Cta .
5
0
in stilul caracteristic hotilor vorbeste iar de viitor. Vom face, vom drege. Ca doar nu-l doare gura aia a lui pe care o mwiesc eu cu mult kkt !!!
6
0
ha, ha, ha! se intensifica glumele elctorale!!!
7
0
asta nu e spital.Spital ineamna interne.chirurgie, pediatrie si obstetrica -ginecologie.Asta e stabiliment sanitar
2
1
de 33 de ani - de ce nu spuneti asta si ca mafia politica care a condus constanta pana acum nu a facut nimic ? mai bine foarte tarziu decat niciodata; totusi ar fi trebuit facut ceva in primul rand la upu de la judetean unde sunt conditii inumane si se asteapta cate 12 - 16 ore pana se ajunge la o concluzie cat de cat si bolnavul este trimis la o sectie, iar asta de multi ani de zile - cand o sa rezolvati upu, peste alti 33 de ani ?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212