REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constănţean implicat în atacuri armate în Italia şi proxenetism în cârdăşie cu albanezi, prins de poliţiştii

Constănţean implicat în atacuri armate în Italia şi proxenetism în cârdăşie cu albanezi, prins de poliţiştii

Replica API 1 mai 2014 | 00:00 579

Băgat după gratii

Băgat după gratii

Un individ periculos, originar din Constanţa, a ajuns în spatele gratiilor. Acesta a racolat mai multe tinere pe care le-a obligat să se prostitueze în Italia, dar a participat şi la un atac armat tot acolo. A ajuns şi în atenţia autorităţilor bihorene, întrucât de acolo racola minorele, pe care ulterior le vindea unor albanezi. George Eugen Melinte a mai fost prins de oamenii legii constănţeni şi în decembrie 2013, ulterior fiind eliberat.

Are 29 de ani, dar un întreg "palmares" infracţional. La data de 3 decembrie 2013, George Eugen Melinte era prins de către ofiţerii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, cu sprijinul de specialitate al lucrătorilor D.I.P.I. şi S.I.P.I. Constanţa, pe raza municipiului Constanţa şi băgat în arestul IPJ. La acea dată s-a stabilit că pe numele lui a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, de trei ani, de Tribunalul Bihor, la data de 10 septembrie 2012, acesta fiind condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori. Individul era urmărit naţional din data de 21 septembrie 2012. După ce a fost pus în libertate, bărbatul a ajuns, din nou, în atenţia poliţiştilor constănţeni. "La data de 29 aprilie a.c. a fost depistat şi identificat de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din municipiul Constanţa, pe numele căruia era emis Mandat European de Arestare, de către Judecătoria de instrucţie a Tribunalului Brecia - Italia, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic ilegal cu arme, muniţie şi explozibili, omor şi vătămare corporală gravă, cu pedeapsa închisorii de până la 20 de ani", au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa. Mai exact, acesta este şi posesor al unui mandat european de arestare, emis la 14 iulie 2008, de Tribunalul din Brescia - Italia, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de arme, muniţie şi explozivi, omor calificat şi producere de leziuni personale grave. Revenind la traficul de minori, inculpatul - Eugen George Melinte, fost Cerghez, fost Jecu, împreună cu Engin Daistan, au racolat mai multe tinere pe care le obligau să se prostitueze în zona Brescia - Peschiera del Garda. După ce-şi făceau treaba cu ele, le vindeau unor albanezi, care le supuneau aceloraşi tratamente. În plus, cei doi urmăreau şi minorele date dispărute de familii, luau legătura cu ele şi le ajutau să plece din ţară, cu acte false, dar în schimb ele trebuiau să se prostitueze. În 2006, aceeaşi grupare, condusă de Melinte, a fost implicată într-un incident armat în Italia, în urma căreia un cetăţean albanez a fost ucis. Indivizii au folosit în încăierare pistoale semi-automate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108