REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Constănţenii care apar pe listele suplimentare de la Lepşa au dat cu subsemnatul la DNA

Constănţenii care apar pe listele suplimentare de la Lepşa au dat cu subsemnatul la DNA

Replica API 21 septembrie 2012 | 00:00 183

Dosarul referendumului: este verificată prezenţa de 250% dintr-o localitate din Vrancea

Dosarul referendumului: este verificată prezenţa de 250% dintr-o localitate din Vrancea

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început să audieze ieri, şi vor continua şi în zilele următoare, mai mulţi martori în dosarul referendumului. DNA a citat 50 de persoane din Constanţa şi Tulcea, iar până acum au fost audiate în jur de 20 de oameni.

Procurorii DNA s-au pus pe treabă. Anchetatorii au făcut, miercuri, verificări în localitatea Lepşa, judeţul Vrancea, unde la referendum s-a înregistrat o prezenţă la vot de 250 la sută! De menţionat faptul că Lepşa este o zonă turistică unde sunt construite 1.000 de case de vacanţă. Pentru că, printre cei care declară că au case de vacanţă în Lepşa se numără şi constănţeni, o comisie rogatorie i-a audiat în cursul zilei de ieri, pentru a se stabili dacă aceştia chiar au votat în Vrancea, aşa cum reiese din listele suplimentare. "Avem o comisie rogatorie de la Bucureşti şi audiează nişte oameni. Este vorba despre mai multe persoane din dosarul referendumului. Noi am citat 50 de persoane, iar acestea sunt audiate, în funcţie de cum ajung", a declarat Sorin Constantinescu, şeful DNA Constanţa. Oamenii care s-au prezentat joi la DNA Constanţa erau speriaţi şi nu ştiau de ce au fost citaţi. Unii dintre ei sunt persoane în vârstă, care nu au mai dat niciodată ochii cu procurorii. Oamenii au declarat că au case de vacanţă în localitatea Lepşa din Vrancea şi că în fiecare vară îşi mută domiciliul. "Avem casă de vacanţă la Lepşa şi stăm acolo. Doar iarna venim la Constanţa. Vreau să vă spun că stătea lumea acolo la coadă pentru a vota, stăteau şi câte o oră. Era foarte multă lume, erau constănţeni, brăileni, gălăţeni", a declarat Mărioara Gheorghe. Femeia susţine că a comunicat, în faţa procurorilor, că semnătura de pe lista de vot îi aparţine şi, pentru a se convinge de spusele acesteia, i-a fost luată o probă grafologică. Această procedură a fost folosită în cazul tuturor celor audiaţi. "M-au întrebat dacă-mi recunosc semnătura, dacă am votat acolo şi mi s-a luat probă grafologică", a mai spus femeia. "Am votat la Lepşa. Eram în vacanţă pentru că eram în vacanţă.. M-a surprins citaţia pentru că m-am dus la vot ca orice cetăţean. Am votat cu buletinul, cu semnătură pe listele suplimentare. Nimic altceva. Nu am făcut nimic ilegal, am făcut totul conform Constituţiei", a spus şi Marilena Ciurcă. O alta persoană audiată de procurori a declarat că nu a dormit toată noaptea de emoţii şi de teamă. Susţine că nu a făcut nimic ilegal, însă orice contact cu procurorii şi autorităţile, în general, te sperie. Audierile vor continua, vineri şi luni urmând ca la sediul DNA să facă o "vizită" şi celelalte persoane citate, dar care nu s-au prezentat joi.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108