REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constănţenii din zona Abator ignoră complet pasajul pietonal. Se aruncă printre maşini!

Constănţenii din zona Abator ignoră complet pasajul pietonal. Se aruncă printre maşini!

Replica API 8 noiembrie 2016 | 00:01 234

Traversări neregulamentare

Traversări neregulamentare

Pericol de accidente! Asta ar trebui să fie în capul oricărei persoane care traversează neregulamentar strada. Totuşi, riscul pe care şi-l asumă locuitorii din zona Abator este mult mai mare, în mod special că zona este intens circulată de maşini. Accidentele se întâmplă frecvent, iar „norocul” pietonilor este că datorită aglomeraţiei, a faptului că se circulă cu viteză redusă. Existenţa pasajului pietonal recent reabilitat este ignorată complet, traversarea făcându-se tot „pe unde apucă”.

Pietonilor din zona Pieţei Abator le place să trăiască periculos. Dacă existau voci că le este dificil să treacă de pe o parte pe alta a străzii, autorităţile au terminat amenajarea pasajului pietonal de lângă oficiul poştal din zonă. Totuşi, chiar dacă a fost deschis din weekend, după cum spun paznicii angajsţi să asigure zona, foarte puţini oameni au traversat regulamentar prin pasaj, ci au ales să alerge printre maşini. Majoritatea accidentelor rutiere, care implicau victime pietoni au avut ca principală cauză traversarea prin loc nepermis. „Puţini oameni au trecut prin pasaj. Şi nu se pot plânge că nu pot căra căruciorul de cumpărături. Există rampă pentru cărucioare. Dar le e mai uşor să alerge de pe o parte pe alta”, a declarat paznicul. Zona este intens circulată de autoturisme, iar oamenii nu aleg siguranţa. Ei preferă să alerge cu tot cu copii, cumpărături sau de capul lor, cu riscul de a avea loc o tragedie. Atragem atenţia cetăţenilor cu privire la amenda pe care o pot primi. Amenda este cuprinsă între 2-3 puncte de amendă. Un punct de amendă este de 125 de lei. O femeie a surprins pe toată lumea cu motivul pentru care a traversat. „Şi ce dacă? Nu e prima oară când traversez. Încetinesc şoferii. Nu sunt nebuni să mă calce. Stau vizavi la blocul din faţă. Pierd timp mult să o iau prin pasaj”, a declarat o femeie după ce a alergat cu sacoşa prin mijlocul străzii.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108