REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constănţenii, educaţi să recicleze! Acord între municipalitate şi o firmă privată pentru amplasarea unor puncte de reciclare

Constănţenii, educaţi să recicleze! Acord între municipalitate şi o firmă privată pentru amplasarea unor puncte de reciclare

Replica API 1 noiembrie 2017 | 00:00 346

În cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal a fost votat un proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului voluntar pentru îmbunătățirea colectării separate de la populație a deșeurilor de ambalaje, a deșeurilor de echipamente electrice și electroniuce, a deșeurilor de baterii și acumulatori, precum și a reciclării acestora la nivelul municipiului. Mai precis, firma Heinenken va plăti pentru amplasarea a 14 puncte de reciclare în municipiul Constanța. Primarul Constanței, Decebal Făgădău, spune că cel mai probabil la începutul primăverii se va implementa proiectul.

„Un proiect ce a născut dezbateri în Consiliul Local este un acord voluntar pentru îmbunătățirea colectării separate de la populație a deșeurilor menajere. Împreună cu o companie ce are o fabrică pe raza municipiului Constanța, am stabili ca politica de implicare în viața comunității să fie transpusă prin asemenea centre de colectare selectivă. Toată investiția va aparține companiei, ba mai mult, plata operatorilor de la fiecare punct de colectare se va face tot de către aceștia. Practic, cu 0 lei din partea comunității, vom avea 14 puncte de reciclare cât mai aproape de constănțeni, astfel încât să le oferim posibilitatea de a recicla, iar cei care nu sunt sunt obișnuiți cu reciclarea, să ducem cât mai aproape aceste puncte. Îmi doresc ca din ce în ce mai multe companii să se implice în viața comunității pentru că plecăm de la o realitate – suntem departe de ținta de reciclare pe care ne-o impune legislația actuală. Neatingerea acestei ținte ne costă pe fiecare bani de la bugetul local, plătiți drept taxă penalizatoare. Cu cât vom eficientiza acest proces de reciclare, cu atât vom plăti mai puțini bani și vom avea un oraș mai curat. Ne vom lăuda că suntem un oraș educat. Invit companiile constănțene să avem și o strategie pentru zona de plajă, zona turistică. Știm foarte bine că la sfârșitul unei zile plajele arată ca niște tomberoane neomologate. Cred că împreună putem să sprijinim ABDAL care în mod cert nu poate gestiona de una singură calitatea plajelor, din punct de vedere al deșeurilor aruncate de către turiști”.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este adevarat ca multi oameni sufera de nesimtire crasa cand vin sa faca plaja, aruncand gunoiul chiar langa ei, dar sa spui ca A.B.D.A.L. NU POATE GESTIONA SINGURA CALITATEA PLAJELOR inseamna sa aprobi ineficienta si nepriceperea celor care conduc aceasta agentie nationala. Daca nu pot gestiona aceasta situatie, care face parte din atributiile lor de serviciu, sa fie demisi si trasi la raspundere iar superiorii lor sa gaseasca oameni competenti, care sa isi faca treaba bine.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108