REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Constănțenii vor METROU de SUPRAFAȚĂ în zona METROPOLITANĂ, ca la Cluj!

Constănțenii vor METROU de SUPRAFAȚĂ în zona METROPOLITANĂ, ca la Cluj!

Replica API 1 noiembrie 2021 | 00:01 6956

După seria parcărilor supraetajate, spitale performante și alte astfel de lucruri, oamenii merg mai departe și doresc construirea unui metrou, după modelul Cluj. Conform cetățenilor, metroul ușor ar trebui să acopere aproape întreaga zonă metropolitană a județului.

foto: adevărul.ro

Locuitorii orașului de la malul Mării Negre sunt sătui până peste cap ca alte orașe ale țării, precum Cluj sau București, să fie cu mult înaintea lor. Astfel, după ce au cerut administrației locale să ridice parcări supraetajate, ca în Cluj, în cartierele aglomerate, spitale moderne și performante, acum, oamenii au găsit o nouă idee: vor metrou. Locuitorii doresc linii de metrou împrejurul orașului, care să acopere întreaga zonă metropolitană.

(sursa foto: Economic.ro)

Mai mult, oamenii vin și cu soluții pentru finanțarea mărețului proiect, fondurile europene accesate de primării. ,,De ce nu ia în calcul Primăria Constanța accesarea fondurilor europene pentru un metrou ușor de suprafață care să acopere traseele între Ovidiu, Valu lui Traian, Cumpăna, Agigea, Năvodari și Constanța. Bani sunt destui.”, este cererea constănțenilor.

Cât despre Cluj, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a emis, în martie 2021, potrivit metroucluj.ro, certificatul de urbanism pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal şi a Studiului de Fezabilitate necesare începerii primei etape din cadrul proiectului „Tren Metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida” – Magistrala 1 de metrou şi tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Andreea tata, care constanteni.Vorba lui DNA, noi n avem nici de unele. Si ne trebuie metrou. Esti intreaga? Avem cea mai scumpa apa din tara.. Tratata cu laser, cea mai scumpa Gc... 1034 lei.. Tratata cu..... Si tu vrei metrou... Altceva nu vrei?
0
0
Sa va iau metrou in pwla
0
0
Sigur nu este 1 Aprilie?
8
1
Buna poanta.
7
0
Sunteti bolnavi la cap ? Noi n-avem apa calda, caldura, si voi vreti ca PESEDISTUL chitac sa faca metrou ? ? ? V-ati ticnit de tot !!!
9
0
Cred ca ideea asta este scoasa de r e p l i c a .
9
2
Mie imi place ca la anumite perioade de timp, scriitorii de la replica mai trantesc cate o goanga gen se va reface trenuletul care inconjura Tabacarie, se va reface tramvaiul, etc. Pe unde sa se refaca si ce sa conecteze? Molurile? Azi, daca se lucreaza pe o banda de circulatie e tragedie.
18
1
hahahahahahaha!!!! m-am kkt pe mine de ras
16
3
Intrebati-l pe Mazare daca vrea.
14
6
si o sa se urce cipanezii in metrou ? sa nu se mai faleasca cu masiniole lor de "lucs"?
23
3
Ce metrou? Nu am avut tramvaie...da consumau mult cica..am trecut pe motorina ca sa poluam m
27
0
Pentru asta avem nevoie de administratie educata in administratie nu de un primar reciclat.
25
3
Stau oamenii in statiile de autobuz in ploaie si vint si nu circula nimic,doar taxiuri si voi vreti metrou usor ...vax
35
2
Cfr calatori de 32 ani nus instare sa faca dubla linie pana la mangalia vama vehe. Si vor meteou de perfomanta . Noi mergem cu vagoneti din 1953 malaxsa.
31
1
Clujenii au de doua ori mai multi vaccinati ca noi. Nu mai visati la elicoptere si portavioane. Constantenii intai sa-si stranga cojile de seminte din fata scarii pana sa aiba pretentii a la cluj.
56
15

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468