REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Constantinescu: DNA a demarat un război împotriva aleşilor judeţeni; nici Armata sovietică nu a luat atâtea documente când a intrat în Constanţa

Constantinescu: DNA a demarat un război împotriva aleşilor judeţeni; nici Armata sovietică nu a luat atâtea documente când a intrat în Constanţa

Replica API 4 aprilie 2014 | 00:00 123

Preşedintele CJC, Nicuşor Daniel Constantinescu, a declarat vineri că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început un război împotriva aleşilor judeţeni. "În judeţul Constanţa, dar şi în altele, are loc o debandadă politică. DNA a demarat un război împotriva aleşilor judeţeni. Sunt încadrate ca abuzuri în serviciu hotărâri ale consiliilor judeţene. Funcţionarii publici sunt târâţi şi intimidaţi pentru a spune lucruri pe care nu le-au făcut. În dosarul în care am fost 24 de ore reţinut abuziv nu există probe împotriva mea. Voi depune plângere împotriva procurorului, ei au încălcat legea printr-un eronat mandat de aducere", a spus Constantinescu.

Tot preşedintele CJC a mai declarat presei că azi a fost citat "pentru asociere la grup infracţional", dar şi faptul că dosarul 215, înregistrat în 2013, a fost extins. "Suntem acuzaţi de spălare de bani pentru un pod cumpărat de CJC acum câţiva ani, o pasarelă de acostare la Urluia, pentru a putea accesa fonduri europene. Nici Armata sovietică nu a luat atâtea documente când a intrat în Constanţa: 50 de bibliorafturi", a explicat şeful CJC. DNA vânează zi de zi aleşi PDS sau PNL şi târăsc în anchete şi funcţionari publici, a mai subliniat Constantinescu: "E normal să hăituieşti pe cineva dacă a votat pro sau contra la un proiect de hotărâre? Procurorul de caz Bodean (Andrei Bodean -n.r.) mi-a zis: "Da, e normal!" Nu se mai poate lucra în România anului 2014". Cât despre percheziţiile efectuate la domiciliul său, preşedintele CJC a dezvăluit că oamenii legii au verificat inclusiv ghiozdanul mezinului familiei Constantinescu: "Copilul meu pleca la şcoală şi au percheziţionat ghiozdanul să nu aibă arme nucleare, droguri, muniţie. Vor plăti pentru asta. A fost mandat de aducere, dar nu am fost citat pentru acele acuzaţii din dosarul cu Marian Turbatu (preşedintele Asociaţiei Eoliene Române -n.r.), escrocul ăla internaţional". În privinţa problemelor sale de sănătate, şeful CJC a ţinut să precizeze că: "boala mea, care o am de cinci ani, nu are nici o legătură cu proiectele CJC, nu mă ascund cu asta. Am voie să părăsesc ţara, dar să anunţ. Şeful Regiei de Drumuri (Adrian Gâmbuţeanu -n.r.) a fost sunat să spună ceva împotriva mea, să mă lege pe mine, că eu sunt ţinta. Procurorul Ana Dana i-ar fi zis asta lui Gâmbuţeanu. Rivalii mei politici mă vor nu doar plecat, ci mort: Băsescu (preşedintele Traian Băsescu -n.r.), PDL, Mişcarea Populară". Şi premierul Victor Ponta a declarat vineri că: "şefii consiliilor judeţene sunt şi ţinte pentru procurori".

M.F.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108