REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Construcţia podului peste Canal a intrat abuziv peste terenul din Port al lui Bundache

Construcţia podului peste Canal a intrat abuziv peste terenul din Port al lui Bundache

Replica API 27 octombrie 2011 | 00:00 215

Expropriat doar pentru o bucată de "moşie"

Expropriat doar pentru o bucată de "moşie"

Proprietarul unei suprafeţe de teren din zona Agigea (Poarta 9) acuză atât fosta, cât şi actuala conducere a Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa (APMC), pe motiv că, în urma unor exproprieri, reprezentanţii acesteia i-au ocupat o suprafaţă mult mai mare de teren, faţă de cea pentru care a fost despăgubit. De fapt, proprietarul nu este împotriva unei noi exproprieri, pentru restul suprafeţei care, oricum, a fost ocupată şi se fac lucrări pe ea, dar susţine că nici măcar nu i s-a propus sau măcar să fi fost întrebat, ca să nu mai spunem că a mai fost luat şi la mişto. În speţă, Ilie Bundache a fost contactat, pe 26 iulie 2010, de către conducerea APMC, în vederea exproprierii pentru un teren de 3.200 metri pătraţi, suprafaţă necesară construiri podului peste Canalul Dunăre-Midia Năvodari.

Proprietarul a fost de acord, semnând un contract de principiu cu APMC-ul, necesar obţinerii avizelor şi autorizaţiilor. Însă, în opinia sa, lucrările începuseră cu o lună înainte de a semna acel contract. În cele din urmă, a fost despăgubit, după 6 luni, cu suma convenită, de 100.000 euro. Însă povestea nu se termină aici. În primăvara acestui an, beneficiarul şi constructorul, cunoscuta firmă de construcţii şi demolări, SC Apolodor SRL din Bucureşti, s-au trezit că au calculat greşit prima dată şi că le-ar mai trebui o suprafaţă de teren din "moşia" omului. "Este vorba de încă un teren de aproximativ 3.200 de metri pe care, în momentul de faţă, mi l-au ocupat şi au început deja lucrările. Am fost de nu ştiu câte ori acolo, unde ei au făcut un alt drum pe terenul meu, au făcut o ditamai groapa şi au început să toarne un picior de pod. Le-am spus că sunt proprietar pe acel teren, pe care ei l-au ocupat cu utilajele şi au început să-l folosească, dar nici nu m-au luat în seamă, ba mă mai luau şi la mişto. Îmi spuneau lasă, că oricum o să fii expropriat. Păi bine- bine, voi fi expropriat, dar nu m-a sunat nimeni, nu mi-au făcut nici o propunere, nimic. În acest caz, ei nu aveau ce căuta pe proprietatea mea. Au fost făcute notificări la APMC, domnul Ioan Bălan (fostul director al instituţiei - n.r.) ştie, au fost înregistrate, dar nu s-a răspuns la ele. Am înţeles că cei de la minister au trimis banii, dar APMC-ul îi ţine blat. În continuare eu merg la proprietatea mea, iar cei de la Apolodor nu au nici o treabă. Este terenul meu, cu cadastru, cu intabulare, cu tot. Le-am spus ştiţi, eu sunt proprietarul, cu cine aţi vorbit să intraţi aici şi să faceţi lucrări şi drum pe terenul meu proprietate privată?, la care ei îmi spun cică: terenul nu mai e al dumneavoastră, că veţi fi expropriaţi. Ei ştiau că mi-am dat acordul de principiu, dar ăla a fost pentru prima suprafaţă, pentru care fusesem deja expropriat. Le-am spus: stai puţin, terenul deocamdată este al meu, te rog frumos să părăseşti proprietatea mea. Dacă trebuie cuiva terenul ăsta, să mă contacteze. Să dea banul şi să facă ce vrea. Până atunci, nu aveţi ce căuta pe terenul meu . Nu o să-i las aşa", ne-a declarat proprietarul terenului ocupat "cu japca". Potrivit acestuia, va chema în judecată APMC-ul şi firma Apolodor, pentru tulburare de posesie, de dosarul repectiv ocupându-se avocatul Cătălin Filişan din Baroul Constanţa. "Îi dau în judecată şi îi oblig să îmi achite contravaloarea terenului, plus chirie, de la începutul anului, pentru că tot anul au folosit acel teren", a spus Bundache.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108