REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Contract uriaş oferit de Centrala Nucleară de la Cernavodă unuia dintre colaboratorii săi preferaţi

Contract uriaş oferit de Centrala Nucleară de la Cernavodă unuia dintre colaboratorii săi preferaţi

Replica API 4 februarie 2015 | 23:18 183

4,2 milioane de euro pentru servicii de zugrăvit şi curăţarea toaletelor

4,2 milioane de euro pentru servicii de zugrăvit şi curăţarea toaletelor

Societatea Naţională Nuclearelectrica SA a oferit un contract uriaş, de peste 18 milioane de lei, uneia din firmele sale favorite, pentru servicii de manipulare, transport, întreţinere şi reparaţii ale spaţiilor de depozitare din incinta Centralei Nuclearelectrice de la Cernavodă. Potrivit Nuclearelectrica, este vorba despre „servicii de manipulare, transport, conservare produse şi actualizare baze de date şi servicii de exploatare, întreţinere şi reparaţii ale spaţiilor de depozitare ale CNE şi sistemelor de utilităţi aferente acestora”. Contractul poate fi subcontractat, astfel încât firma de casă a Nuclearelectrica poate să cedeze orice lucrări are chef, către oricine.

Conform cerinţelor din caietul de sarcini, firma angajată de Nuclearelectrica trebuie să facă mai de toate prin curtea centralei, de la zugrăvit şi deszăpezire, la întreţinerea spaţiilor verzi şi curăţarea toaletelor: „Activităţi de manipulare manuală a produselor generale cu greutate mai mică de 55 kg atât în incinta U1/U2 cât si în spatiile de depozitare exterioare acestora; 2. Activităţi de manipulare manuală în vederea transportului de produse atât în incinta U1/U2 cât si în spatiile de depozitare exterioare acestora; 3. Activităţi de asigurare şi exploatare a mijloacelor de transport şi a instalaţiilor de ridicat necesare serviciilor solicitate;4. Activităţi de conservare / deconservare a produselor din gestiunile CNE Cernavodă;5. Activităţi de întreţinere, curăţenie şi igienizare a birourilor, grupurilor sanitare, de întreţinere a spaţiilor verzi, activităţi de zugrăvire, vopsitorie şi deszăpezire a spaţiilor de depozitare exterioare aferente CNE Cernavodă;6. Activităţi de întreţinere şi reparaţii minore a spaţiilor de depozitare (rafturi, uşi de acces, reparaţii pe bază de confecţii metalice);7. Activităţi de exploatare, întreţinere, activităţi conexe pentru autorizare / reautorizare şi reparare a sistemelor de utilităţi aferente depozitelor CNE Cernavodă din exteriorul U1 şi U2;8. Activităţi de utilizare bază de date pentru controlul şi administrarea materialelor din gestiunile CNE Cernavodă; 9. Alte activităţi de reparaţii şi întreţinere a spaţiilor de depozitare care se decontează pe bază de proiect şi deviz aprobat de CNE Cernavodă”. Contractul a fost atribuit pe 8 ianuarie 2015, în urma unei licitaţii la care au participat doar două firme, câştigătoarea fiind desemnată pe baza unei oferte mai bună cu impresionanta sumă de 647,99 lei, raportat la valoarea totală de peste 18.000.000 lei. Este vorba despre General Concrete SRL Cernavodă, care va primi pentru a-şi pune oamenii să robotească prin curtea centralei nucleare nu mai puţin de 18.037.184,01 lei, fără TVA, echivalentul a 4,2 milioane de euro. General Concrete SRL este deţinută de omul de afaceri Valentin Popescu, de 61 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, dar înfipt bine de tot în treburile urbei Cernavodă. Sponsor darnic al partidelor politice aflate la putere, el însuşi cochetând la un moment dat cu politica, Popescu a beneficiat de-a lungul timpului de numeroase contracte, de ordinul zecilor de milioane de euro, în special pentru lucrări de genul celor de mai sus în curtea CNE Cernavodă, dar şi în ţară, pentru Compania Naţională de Investiţii, de pildă. General Concrete SRL are ca domeniu de activitate lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, a declarat pentru anul 2013 o cifră de afaceri de 53.114.139 lei şi un profit net de 7.231.386 lei, cu 212 angajaţi.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108