REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.6° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

CONTROALE pe LITORAL: angajatori sancționați pentru neplata salariului

CONTROALE pe LITORAL: angajatori sancționați pentru neplata salariului

Replica API 3 august 2019 | 01:36 473

Potrivit programului cadru de acțiuni, aprobat de Inspecția Muncii pentru anul 2019, în perioada 1.07.2019 – 2.09.2019 se derulează ”Campania Națională privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă în unități care desfășoară activitate pe Litoralul Mării Negre.

Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relaţii de Muncă au verificat în perioada 1-31 iulie 2019 un număr de 522 agenți economici dintre care 38 au fost sancționați. Au fost aplicate 42 de sancțiuni din care 31 amenzi în valoare de 707.100 lei și 11 avertismente. Au foat dispuse măsuri cu termen de remediere pentru neconformitățile constatate. Au fost identificate 34 de persoane care prestau muncă nedeclarată.

Printre deficiențele depistate se numără și neplata salariului la data negociată în contractul de muncă; neevidențierea orelor de muncă prestate de salariați, încălcarea prevederilor legale privind munca suplimentară și în sărbători legale. În aceeași perioadă, 1-31 iulie 2019, în domeniul Securității și Sănătății în Muncă au fost efectuate 65 de controale unde au fost dispuse un număr de 150 măsuri de remediere a neconformităților constatate și s-au aplicat 5 amenzi contravenționale în valoare de 30.000 lei.

Neconformități depistate: semnalizarea de securitate necorespunzătoare; nepurtarea încălțămintei de protecție din dotare; truse sanitare incomplete.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai lasati-o dracului cu PNL,PSD si altele ! Oricum astia de se vantura pe functii mari isi schimba partidele dupa directia vantului. Important este ca gastile sunt tot gasti,numele partidelor sunt doar ambalaje colorate sa induca prostimea in eroare .In fond oamenii si calitatile lor fac ce se vede,nu o ideologie de partid,fie el si un partid ideal,creat de ingerii din cer. Clanurile,gastile,retelele de smecheri ,se dau dupa cortine cu sigle politice si lumea pune botul la perdele,nu la ce e dincolo. Pe primari dar si pe cei ce strunesc primarii ii doare-n cur de toti.
0
0
La Mangalia Radu Cristian primar PSD, vopsit PNL actioneaza in dusmania mangaliotilor numai ca acestia sa nu voteze PNL! Nimkicnicia asta de primar a fost si este garantat PSD! Garantat mazare si nicusor constantinescu!
1
0
Care sunteti inca tineri,nu mai pierdeti vremea in Mangalia ! O sa va para foarte rau si cand in sfarsit veti fi unde meritati,veti avea amintiri despre scarboseniile imputite la care ati muncit pe doi firfirei si umiliti in plus. Plecati cat sunteti inca tineri,caci Mangalia este o cloaca nenorocita si nu se va schimba in secolul asta,e imposibil sa se intample !
1
0
makidonii care nchiriaza baldachine dau bon fiscal ?
3
0
mergeti si in mangalia,lavrion,la blocul turn. Contabilitate dubla,mai e un calc in spate,ascuns,program personal de la 8 dim la 2 noaptea,o zi da una nu,fara duminica,sarbatori legale,simbata,salariul minim pe economie. li s.a retinut ilegal un salariu,cica daca pleaca,deci o luna au muncit moca in conditiile alea. Nu au voie sa stea jos 20 de ore pe zi,fara mincare,ciorba stricata,congelata,mincarea stricata. Rest Lavrion,mangalia,se audiiui ITM,anaf,zgarda financiara?dormiti????
1
0
aici nu controlati ?
3
0
zi mi te rog ,vreau sa ma angazej la GSP midia logistic,cum e treaba cu salariile,le da de 2 ori pe an sau nu da deloc?
1
0
pe cei care nu dau bon foiscal pentru sezlong pe plajele inciriate, asezate pana in apa?
8
0
Pe Hotpatarii aia nu ii vede nimeni?incaseaza la negru 250lei pe seara, ptr o nunta sau botez si patronii nu isi declara angajatii,nu platesc la stat nimic. Tara in care unii "se descurca "furand statul. Altii figureaza ca sunt la munca la stat, in tura de noapte,dar ei servesc la nunti si sunt platiti in 2 locuri in acelasi timp, se dedubleaza.Unul sta la tura de noapte si cealalta fata a lui e in Mamaia. Asa merge treaba la noi, furi statul cat poti,ciupesti le ici pe colo.Dar asta e nimic fata de cat fura patronasii.Ia luati-i la puricat pe toti,fara sa luati spagi cand ii controlati
7
0
pe cei ce se plimba cu skijeturile fara permise cand ii controlati ? dar pe cei care plimba pe turisti cu barcile peste capacitate ?
8
0
Munca gratuita? Nimic NOU Patronii profita CU nerusinare de tinerii "naivi"care muncesc cinstit,in loc sa se duca la furat. Rusine. Voi goniti tineretul din tara,imbuibatilor ,hotilor fara constiinta.
13
0
Trece-ti va rog si pe la GSP AGIGEA !!!Salarii neplatite de 5 luni!!!
9
1
Care firme ?
8
0
Treceti va rugam si pe la unele firme de paza.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272