REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Convorbire telefonică Iohannis-Merkel: Cancelarul german a exprimat întreaga susținere pentru continuarea luptei anticorupție

Convorbire telefonică Iohannis-Merkel: Cancelarul german a exprimat întreaga susținere pentru continuarea luptei anticorupție

Replica API 28 ianuarie 2017 | 18:14 501

Președintele Klaus Iohannis a avut vineri o convorbire telefonică cu cancelarul Republicii Federale Germania, Angela Merkel, la inițiativa acesteia, ocazie cu care cei doi lideri au evocat stadiul excelent al relației speciale, de natură strategică, pe care România și Germania îl împărtășesc și au discutat despre consolidarea și aprofundarea dialogului politic bilateral, cât și despre intensificarea coordonării pe teme europene.

''Președintele României a arătat că țara noastră rămâne, la nivel regional, un partener de încredere, unul dintre cei mai importanți piloni de stabilitate. În contextul crizelor complexe la nivel internațional, cooperarea dintre România și Germania a cunoscut o dinamizare reală, atât în cadrul UE, cât și în cadrul NATO, această tendință trebuind continuată și pe viitor. Președintele Klaus Iohannis a transmis, cu acest prilej, partenerului german un mesaj ferm privind angajamentul său pentru continuarea luptei anticorupție în România, în scopul construcției unei democrații mature și solide. Președintele României a evidențiat natura complexă a acestui proces și a menționat și concluziile pozitive ale recentului raport al Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) pentru consolidarea sistemului judiciar și lupta împotriva corupției'', se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale citat de AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Cancelarul german a exprimat întreaga susținere pentru continuarea luptei anticorupție în România și s-a arătat preocupată de eventualitatea ca anumite demersuri să afecteze parcursul pe care s-a înscris România în combaterea acestui fenomen.

Președintele Klaus Iohannis și Cancelarul Angela Merkel au discutat, de asemenea, despre cele mai importante teme actuale de pe agenda europeană, cât și despre viitorul Uniunii Europene, în special în pregătirea summitului informal al UE din Malta (3 februarie a.c.) și al summitului aniversar de la Roma (24-25 martie a.c.), pentru marcarea a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, se mai arată în comunicat.

De asemenea, cei doi înalți oficiali au convenit intensificarea cooperării între România și Germania pe problematica europeană, inclusiv în contextul procesului de reflecție privind viitorul proiectului european, cu privire la care ambele state împărtășesc poziții similare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un presedinte care nu-i al Romaniei, si nici al romanilor ,cata aroganta seamana acest individ.Oare nu e cusuta cu ata tragedia COLECTIV-BAMBO,dupa care a i iesit miting.
1
0
Merkel este cancelar,adica omolog al primului ministru de la noi. Daca si asa a fost in Germania,pai tovarasul Iohannis trebuia sa discute cu presedintele tarii,adica fix cu omologul lui. Bine totusi ca nu s-a laudat ca ia lumina de la primarul Berlinului,cu toate ca este mai mult ca sigur ca acel primar este cu foarte mult mai destept si mai pregatit decat Iohannis.
2
2
doua jigodii naziste si atat ce le place muia !
3
2
Ce cretini,tampiti si redusi mintali mai sunt romanii???...Cum le am spalat putin creierii cu Dragnea cum au pus botul...Ei nu vad prostanii ca eu le am praduit padurile in cativa ani de cand m au pus smecherii de afara presedinte.Finutul meu consulul Austriei mi a spus ca pana termin mandatul nu o sa mai vada romanii um pom in Romania.Diseara iar ii traduc le dau bani sa iasa in strada sa strige ...jos guvernul.Cum.este proverbul ala...dezbina si cucereste !.In doi ani desfiintez Romania !!!.
2
4
La sunat Merkel pe Iohanis si i-a zis sa manance mai putin ca sa facut cat un bou
5
3
Dle johannis.schimbati-l pe guvernatorul bnr isarescu.Stia ca creditarea tinerilor pentru prima casa in valuta, euro sau franci elvetieni este impozibil de incheiat creditul, a dat credite in franci elvetieni si euro stiind ca aceste valute cresc in continu fata de leu ajungand sa se dubleze .Au data legea darii in plata dar datorita opozitei tortionaruli isarescu nu se poate aplica.Schimbati-l dle presedinte.Acest tortionar a primit de la iliescu un IAS cu vie la fel ca fascistul FRANK care a primt jumatate din polonia cand in 1939 a fost ocupata.
6
1
Este normal ca un om normal , care este Angela Merkel , sa discute cu un alt om normal , indiferent de unde ... Tembelii , de oriunde ar fi , discuta , ori acasa la ei , ori la balamuc ! Ati vazut , par exemple , cum discuta tembelul Trump , cu duetul pidosnic , format din tembelul Dragnea si tembelul Grindeanu ? Ratatii din PSD-ALDE ar putea protesta ca de ce le spun tembeli duetului pesedist si le satisfac curiozitatea , spunandu-le ca doar niste tampiti iremediabili ar plati doua milioane de dolari , ca sa fie filmati , ca stau de vorba cu un tembel . Ce mare este gradina maicii fecioare!
3
4
vad mai jos.Pai cum credeti voi, mai slugi comuniste ,ca gandesc despre noi tarile normale,vecine cu noi,cand vad un penal la camera si un cercetat penal la senat?Cand vad un guvern de marionete ,un premier iobag condus de penali pana la usa guvernului si caruia i se ordona sa dea o ordonanta care contrazice toate normele democratice.Dragilor,asta este primul semn al nebuniei,atunci cand voi nebunii rosii ,considerati lumea sanatoasa ca nebuna!
5
6
cred ca au vorbit de o partida de sex.
6
4
Tot poporul trebuie sa iasa in strada si sa cerem demisia acestui individ ce incita poporul la manifeste, cum oare le da voie astea fiind programate din timp de clasa lui politica si mint ca este spontan, oare asa saptamana de saptamana si ce vor defapt ? sa dea jos guvernul ! Pai a fost votat de ei ori de noi poporul ? NOI trebuie sa ne organizam si sa iesim in strada sa le dam o lectie si sa dam javra afara sa plece in pizda masi .
8
5
la telefon ia spus...Mai Iohannis noua nu ne dai si noua ceva paduri ?....Doar lu finul tau ii dai?.
8
4
EI NE DAU LECTII DE CORECTITUDINE ??? CE AU FACUT CEI DE LA VW CAT DE CINSTITI SANT SI CORECTI???
7
2
Slugoiul nazist al fostei agente Stasi care a distrus UE vor sa nu scape din mana colonia care a devenit Romania. Sa ne lase cu mesajele de reforma cand patroneaza furtul din Romania.
9
3
Coruptionen, coruptionen: 6 case !
10
5
Ce penibili?...Astia doi chiar sunt convinsi ca romanii cred mincinile lor .,oare cine se cred???
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108