REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Copii în pericol şi oameni atacaţi în parc. Primăria Constanţa, în luptă cu maidanezii

Copii în pericol şi oameni atacaţi în parc. Primăria Constanţa, în luptă cu maidanezii

Replica API 16 martie 2015 | 06:06 375

Sesizări pe bandă

Sesizări pe bandă

Clipe de groază trăiesc constănţenii care au curajul să umble noaptea pe străzi. La serviciul de ecarisaj se înregistrează o mulţime de sesizări şi, din câte înţelegem de la reclamanţi, unele dintre acestea rămân în aşteptare.

„În cartierul Faleza Nord, în spatele complexului de pe strada Unirii, există un parc pentru copii. Acest parc este străbătut zilnic de foarte mulţi copii care merg la şcoala şi la grădiniţa nr. 27, al cărei acces se face direct din parc. Sunt câţiva câini care de cele mai multe ori fac imposibilă joaca în parc şi liniştea locatarilor, nu mai spun de copilaşii noştri. Zilele trecute am fost atacată de unul dintre aceşti câini care sunt adăpostiţi şi hrăniţi de nimeni altul decât paznicul parcului, care nu dă doi bani când aceştia atacă oameni!”, susţine Irina Ionică.

Un alt exemplu ni-l relatează Ionuţ Staicu. „Domnilor, pentru ce plătesc taxa de linişte? În KM 4-5 umblă potăile în haită de nici nu pot intra în bloc uneori”, susţine Ionuţ, care a ataşat şi o fotografie în sesizarea către Primărie.

Autorităţile locale par să acţioneze cu frică, atunci când vine vorba de aplicarea legii. Deşi, cu toţii cunoaştem o realitate, aceea că toate zonele oraşului sunt împânzite de câinii maidanezi şi este un adevărat pericol să circuli pe multe artere sau străzi lăturalnice, vestiţii hingheri prezintă cifre de parcă ar fi la normă, nu la aplicare de lege. De exemplu, luni, 2 martie a.c., serviciul de ecarisaj raporta capturarea a 15 patrupede, cei mai mulţi fiind ridicaţi de pe străzile B.P. Haşdeu şi Unirii, unul fiind adoptat şi patru revendicaţi. Miercuri, 4 martie, serviciul de ecarisaj raporta capturarea a altor 15 patrupede pe mai multe străzi din municipiu, cei mai mulţi fiind „culeşi” de pe bd. Mamaia. Miercuri, cinci câini au fost adoptaţi. Joi, 5 martie, serviciul de ecarisaj a prins 11 patrupede, dintre care câte doi pe străzile Ion Casian şi Caraiman, un singur maidanez fiind adoptat. Vineri, 6 martie, serviciul de ecarisaj a prins 14 maidanezi, cei mai mulţi în Piaţa Ovidiu (trei), pe bd. 1 Mai Vechi (idem) şi câte doi în piaţa Tomis III şi pe bd. 1 Mai. Unul a fost revendicat şi adoptat. Luni, 11 patrupede au fost capturate, hingherii revenind pe străzile Unirii şi 1 Mai, unde au prins câte doi maidanezi. În aceeaşi zi, unul singur a fost revendicat şi cinci adoptaţi.

Reamintim că suma cheltuită de stat pentru un deţinut este de 535 de lei pe lună, 70 lei pentru un maidanez şi 42 lei pentru un copil.

Curtea Constituţională a stabilit la finalul lunii septembrie a anului 2013 că legea privind câinii fără stăpân este constituţională. Legea privind eutanasierea maidanezilor a fost adoptată în septembrie 2013, iar câinii fără stăpâni vor fi eutanasiaţi dacă nu sunt adoptaţi în 14 zile. Cei care pierd câinii vor avea la dispoziţie şapte zile să îi revendice din adăposturi, iar revendicarea şi adopţia câinilor vagabonzi este gratuită.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108