REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Copiii din cartierul social Henri Coandă au grădiniţă

Copiii din cartierul social Henri Coandă au grădiniţă

Replica API 19 ianuarie 2013 | 00:00 188

Mazăre, la inaugurare: Vrei să te faci fotomodel?

Mazăre, la inaugurare: Vrei să te faci fotomodel?

Copiii care locuiesc în cartierul Social Henri Coandă vor fi introduşi în circuitul educaţional. Edilul Constanţei, cu ajutorul şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean, Răducu Popescu, a pus la cale înfiinţarea unei grădiniţe. Inaugurarea ei a avut loc în cursul zilei de vineri, 18 ianuarie, când micuţii l-au aşteptat pe primar cu zâmbetul pe buze. Cele două săli, care sunt pregătite pentru a primi 70 de copilaşi, sunt amplasate în cadrul Şcolii numărul 36 "D. Ştiubei", din cartierul constănţean Tomis Nord, strada Tulcei.

Agitaţia a pus stăpânire pe zona Tomis Nord, unde primarul Constanţei şi-a făcut apariţia pentru a inaugura grădiniţa destinată copiilor din cartierul social Henri Coandă. Aşteptat cu sufletul la gură, Radu Mazăre a păşit în clase, afişând obişnuita atitudine jovială şi glumind cu cei mici, care nu au ratat ocazia de a face câte o fotografie cu primarul. "Ştiţi cum mă cheamă, ştiţi cine sunt eu?", au fost cuvintele care au spart atmosfera de la începutul evenimentului. "Mazăăăăăre", au fost clinchetele vocilor celor mici. După ce s-au schimbat câteva cuvinte, iar primarul a întrebat copiii dacă au primit cadouri de la el de sărbători, slujba religioasă a debutat în trombă, însă, nu înainte ca Radu Mazăre să întrebe o fetiţă, foarte elegantă, de altfel, dacă vrea să se facă fotomodel. Răspunsul a fost unul vehement: "Nu!". În cele din urmă, s-a trecut şi la lucruri mai serioase, unde primarul a ţinut să avertizeze părinţii: "Să vă aduceţi copiii la grădiniţă! Este reponsabilitatea voastră. Asta dacă nu vreţi să-i adunaţi de pe străzi mai târziu", a declarat Radu Mazăre, care a mai spus: "Ştii cum e? Bună ziua am dat, belea am căpătat. Le-am făcut campusul social, acum trebuie să avem grijă să se ducă şi la grădiniţă, şi la şcoală, să se integreze în societate, pentru că altfel or să iasă nişte borfaşi şi o să ajungă undeva pe la Poarta Albă, să le ducă părinţii pachete. Ori ei trebuie să vină la grădiniţă, apoi la şcoală, pentru că mulţi nu au fost", a menţionat primarul Constanţei. Însă, cum mulţi dintre copii au deja vârste înaintate şi nu au mers deloc la şcoală, deja s-au demarat procedurile de a se înfiinţa două, sau mai multe, clase pentru a-i integra în învăţământ. "O să facem nişte clase de şcoală în care să recupereze, pentru că sunt mulţi care au 12 sau 14 ani, şi nu au fost la şcoală. Asta o să facem peste două luni. Oricât vreţi sau nu, aceşti oameni trăiesc în oraşul nostru, printre noi. Că de omorât nu-i omoară nimeni. Sunt nişte oameni şi trebuie ajutaţi", a conchis primarul. Şeful ISJ a întărit afirmaţiile edilului, spunând că se lucrează la un program, numit "A doua şansă". "Este o anchetă socială în derulare, urmează să vedem ce solicitări sunt pentru a-i grupa pe toţi. Va fi o clasă, sau două. Sunt mulţi copii care nu au frecventat şcoala şi grădiniţa. Este vorba despre un program care se numeşte "A doua şansă", pentru a ajuta copiii să termine învăţământul obligatoriu", a declarat Răducu Popescu, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108