REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Copilul încă face pe el noaptea? Iată câteva trucuri eficiente

Copilul încă face pe el noaptea? Iată câteva trucuri eficiente

Replica API 4 septembrie 2020 | 00:00 957

Copilul își face nevoile la oliță în timpul zilei, ba poate chiar la toaletă, însă noaptea, în pat, încă mai face pe el? Iată câteva trucuri care pot fi de ajutor într-o asemenea situație!

Din punctul de vedere al specialiștilor, făcutul nevoilor noaptea în pat constituie motiv de îngrijorare abia după ce copilul depășește vârstă de 7 ani. Până la acea vârstă, obiceiul de a udă patul nu ar trebui să reprezinte un motiv de îngrijorare pentru părinți.

Există însă o serie de trucuri care pot fi de ajutor în cazul în care copilul își face încă nevoile în pat, noaptea, scrie doc.ro.

Acceptă acest lucru că fiind o normalitate – potrivit specialiștilor în pediatrie de peste Ocean, 20% dintre copiii de 5 ani și 10% dintre cei de 6 ani încă mai fac pe ei, uneori, peste noapte. Partea bună a lucrurilor este că, pe măsură ce timpul va trece, această problema se va rezolva de la sine. Între timp, nu pune presiune pe copil și nu îl lasă să vadă că ești deranjat de această situație. Experții sunt de părere că părintele trebuie să încurajeze progresul copilului, fără să îl lase pe cel mic să simtă frustrarea să cu privire la acest subiect.

Limitează factorii declanșatori – ciocolată caldă, sucurile și apă în exces consumate înainte de culcare cresc șansele că cel mic să ude patul în timpul nopții. Deshidratarea accentuează această problema așa că nu îi interzice celui mic să bea apă înainte de culcare. Poți însă să îi oferi lichide cu câteva ore bune înainte de culcare, pentru a te asigura că nu i se face foarte sete înainte de a se culcă.

Încurajează mersul la baie seară, dar și peste noapte – fă o regulă din mersul la baie înainte de culcare, dar încurajează și vizitele la baie în timpul nopții, lăsând o lumina de veghe pe hol, care să îl ajute pe copil să vadă pe unde merge atunci când își dorește să ajungă la toaletă.

Cumpără, pentru cel mic, o saltea impermeabilă – pentru a reduce disconfortul creat de micile “scăpări” nocturne, achiziționează o saltea impermeabilă pentru patul copilului. Astfel, va trebui doar să schimbi rapid așternuturile atunci când cel mic își face nevoile în timpul somnului, iar patul va rămâne uscat. Copilul te poate ajută să schimbi lenjeria de pat, însă dacă își dorește să fie de ajutor, nu pentru că este pedepsit. Copiii nu trebuie să fie pedepsiți pentru că își fac nevoie în pat, în timpul nopții.

Folosește trezitul în timpul nopții pentru a merge la toaletă – stabilește o oră, în funcție de obiceiurile copilului, la care să îl trezești pe acesta și să îl duci la toaletă pentru a își face nevoie. Această metodă nu va fi eficientă peste noapte însă, în câteva săptămâni, vei observă că vezica urinară a celui mic își va programa activitatea în funcție de vizitele nocturne la toaletă. Întreruperea somnului are rolul de a ajută creierul să educe funcția de control a vezicii urinare, astfel încât să nu mai existe situații neplăcute în timpul nopții.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108