REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Corlățean: Băsescu folosește serviciile ca aparat de campanie politică pentru doamna visurilor sale politice

Corlățean: Băsescu folosește serviciile ca aparat de campanie politică pentru doamna visurilor sale politice

Replica API 15 octombrie 2014 | 00:09 246

Președintele Traian Băsescu folosește serviciile de informații ale țării ca aparat de campanie politică pentru "doamna visurilor sale politice" iar ieșirile sale publice devin "grotești", dar mai ales "toxice" pentru viitorul României, a afirmat, marți, vicepreședintele PSD Titus Corlățean.

Potrivit unei declarații de presă remise Agerpres, Corlățean apreciază ca "extrem de negativ" modul în care președintele Băsescu, aflat la finalul a două mandate "cu rezultate mai mult decât mediocre", înțelege să iasă din scenă.

"Este nu numai imoral, dar și ilegal ce face astăzi. Lansând tema artificială a ofițerului acoperit, compromite imaginea unor instituții cu rol fundamental în protejarea securității, democrației și independenței țării. După ani dificili de reformă și credibilizare a SRI și SIE, un președinte care s-a ascuns sistematic în spatele acestor instituții demarează, la sfârșit de mandat, un scenariu menit să compromită cele două servicii și să-i diabolizeze pe cei ce, în interiorul acestora, cu discreție și sacrificiu slujesc interesul național", afirmă social-democratul.

Corlățean îl acuză pe șeful statului că încalcă "cu obstinație" regulile privind independența justiției, "apostrofează magistrații, dictează verdicte, amenință instituții".

"Ieșirile sale publice devin grotești, dar, mai cu seamă, devin toxice pentru viitorul acestei țări. Este revoltător cum, prin tot ce întreprinde în aceste ultime zile de mandat, ne face să credem că singura sa filosofie politică este: 'după mine potopul'. Nu mai are nici o limită, nu mai are respect pentru prevederile constituționale, nu mai are respect pentru normele specifice unei societăți democratice, nu mai are bună cuviință și nici măcar nu se mai ferește de penibil", a afirmat social-democratul.

sursa: Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108