REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Corlăţean, despre UDMR: Nu cred că e corect a ni se cere să derogăm de la poziţia constantă a statului

Corlăţean, despre UDMR: Nu cred că e corect a ni se cere să derogăm de la poziţia constantă a statului

Replica API 7 iulie 2014 | 00:00 194

Ministrul Titus Corlăţean a declarat, duminică, referindu-se la declaraţii ale liderilor UDMR privind demersul MAE legat de iniţiativa cetăţenească a minorităţilor, că nu consideră corect să se ceară o derogare de la poziţia constantă a statului român, iar comentariul public a fost "neinspirat".

"Nu cred că ar trebui să complicăm lucrurile, lucrurile sunt în realitate mult mai simple. Există în UE domenii care ţin de competenţa Uniunii Europene, de Comisia Europeană, reglementează Uniunea Europeană în anumite domenii pentru statele membre şi domenii rezervate competenţei suverane aparţinând statelor membre. Nu este o noutate faptul că protecţia minorităţilor naţionale este un domeniu rezervat statelor membre ale Uniunii Europene. Poziţia României, care coincide cu poziţia marii majorităţi a statelor membre aparţinând Uniunii Europene şi cu poziţia Comisiei Europene, nu este o noutate. Nu este un lucru care să fi apărut de ieri sau de astăzi. Noi am reconfirmat această poziţie, pentru că în plan intern România a făcut în toţi aceşti ani eforturi uriaşe, extrem de importante, cu sprijinul UDMR şi al celorlate asociaţii aparţinând minorităţilor naţionale din România şi am ajuns la un nivel de protecţie, un standard remarcabil, apreciat la nivel european. Noi nu am schimbat o poziţie şi nu aveam ce discuta în schimbarea poziţiei statului român", a declarat Corlăţean, răspunzând unor întrebări.

Sursa: Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108