REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° ConstanÈ›a Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° ConstanÈ›a Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Coronavirus: Canada anunţă un al doilea caz de cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca

Coronavirus: Canada anunţă un al doilea caz de cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca

Replica API 20 aprilie 2021 | 00:00 756

Canada a anunţat că a identificat un al doilea caz într-o săptămână de formare de cheaguri de sânge cu număr scăzut de trombocite după administrarea vaccinului anti-COVID19 al AstraZeneca, însă ţara continuă să recomande utilizarea acestui ser, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Cazul a fost raportat la o persoană care locuieşte în provincia Alberta (vest), care a primit versiunea vaccinului AstraZeneca produsă în India de Serum Institute, au declarat autorităţile sanitare pe Twitter, precizând că "persoana a primit tratament şi se recuperează".

Un prim caz a fost anunţat marţea trecută la o persoană din Quebec care primise acelaşi vaccin.

Cazurile de cheaguri de sânge asociate cu un număr scăzut de trombocite în urma administrării vaccinului AstraZeneca "rămân foarte rare", iar Canada "consideră în continuare că beneficiile vaccinurilor (...) pentru protecţie împotriva COVID-19 depăşesc potenţialele riscuri", au spus autorităţile canadiene.

La sfârşitul lunii martie, Comitetul consultativ naţional pentru imunizare (CCNI) a recomandat suspendarea utilizării vaccinului AstraZeneca la persoanele cu vârsta sub 55 de ani, pentru evaluarea riscurilor.

Cu toate acestea, Health Canada a declarat miercuri că, potrivit analizelor sale, nu este necesar pentru moment să se limiteze utilizarea vaccinului AstraZeneca la anumite grupe de populaţie.

CCNI analizează datele disponibile pentru a determina dacă îşi schimbă sau nu poziţia, potrivit Health Canada.

După un început lent, campania de vaccinare este pe cale să se accelereze în Canada. Până în prezent, 23,3% din populaţia canadiană a primit cel puţin o doză de vaccin, potrivit site-ului Covid-19 Tracker Canada.

Canada a înregistrat peste 1,1 milioane de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei şi circa 23.500 de decese asociate COVID-19.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108