REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Coronavirus: Cazurile confirmate în Rusia au depăşit pragul de 1.000 pentru a treia zi la rând; Bilanţul creşte în Belarus şi Ucraina

Coronavirus: Cazurile confirmate în Rusia au depăşit pragul de 1.000 pentru a treia zi la rând; Bilanţul creşte în Belarus şi Ucraina

Replica API 9 aprilie 2020 | 00:00 870

Rusia a raportat o creştere cu 1.175 a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus miercuri, a treia zi la rând când bilanţul zilnic al infectărilor confirmate a depăşit pragul de 1.000, informează DPA, citată de Agerpres.

Potrivit autorităţilor locale, bilanţul total al contaminărilor a depăşit 8.600 de cazuri, din care două treimi au fost raportate la Moscova, cel mai mare oraş al ţării şi, totodată, capitala Federaţiei Ruse.

Alte 180.000 de persoane se află sub supraveghere medicală sub suspiciunea de a fi contractat virusul, potrivit unui comunicat emis de autoritatea federală care monitorizează epidemia de coronavirus.

Cele mai multe regiuni ale Rusiei au urmat exemplul Moscovei de a impune măsuri de izolare şi carantină, rezidenţii fiind sfătuiţi să îşi părăsească locuinţele doar atunci când este absolut necesar.

Rusia se aşteaptă la un vârf al cazurilor de infectare în următoarele două săptămâni, a declarat marţi un oficial cu rang înalt în Ministerul Sănătăţii.

"Un platou al curbei de infectare va fi atins în următoarele 10 - 14 zile", a declarat Veronika Skvorţova, care conduce Agenţia Federală Medical-Biologică a Federaţiei Ruse, citată de agenţia de presă TASS.

Ea a mai spus că un vaccin rusesc dezvoltat împotriva noului coronavirus ar putea fi disponibil până la sfârşitul acestui an. "Sperăm să ajungem la faza pre-clinică la jumătatea lunii iunie. Prima fază a testelor clinice poate avea loc spre sfârşitul anului", a adăugat ea.

Aproximativ 900.000 de teste de detectare a noului coronavirus au fost realizate în Rusia, potrivit unor statistici federale.

Preşedintele rus Vladimir Putin lucrează în regim de telemuncă, a anunţat purtătorul său de cuvânt săptămâna trecută, după ce un medic cu care şeful statului a intrat în contact a fost testat pozitiv cu noul virus.

Potrivit Reuters, în Belarus, numărul total al cazurilor confirmate a depăşit pragul de 1.000 miercuri, a dezvăluit Ministerul Sănătăţii din această ţară, care a anunţat alte 205 infecţii noi - o creştere record pentru bilanţul zilnic.

Totalul cazurilor confirmate a ajuns astfel la 1.066, însă bilanţul deceselor nu s-a modificat şi a rămas la 13, la fel ca în ziua precedentă. Belarus se confruntă cu o creştere medie zilnică a numărului de cazuri cuprinsă între 20% şi 25%, potrivit calculelor realizate de jurnaliştii de la Reuters.

Preşedintele Aleksandr Lukaşenko a denunţat "psihoza" legată de pandemia cauzată de noul tip de coronavirus, despre care a spus că poate fi combătut cu votcă, saună şi condusul de tractoare, însă unii dintre cetăţenii acestei ţări au luat din proprie iniţiativă anumite măsuri pentru a se proteja.

Belarus nu şi-a închis graniţele, nu a introdus măsuri de carantină şi nu şi-a îndemnat populaţia să respecte recomandările de distanţare socială.

Conform Xinhua, în Ucraina, bilanţul deceselor provocate de COVID-19 a urcat la 52 miercuri, iar numărul cazurilor confirmate de contaminare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 1.668, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Potrivit aceleiaşi surse, alte 206 persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus în Ucraina în ultimele 24 de ore.

Viktor Liaşko, adjunct al ministrului Sănătăţii, a spus că numărul infectărilor cu COVID-19 ar putea atinge un vârf în Ucraina în data de 14 aprilie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920