REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Coronavirus: Marea Britanie va testa eficienţa vaccinurilor anti-COVID-19 pe voluntari infectaţi deliberat

Coronavirus: Marea Britanie va testa eficienţa vaccinurilor anti-COVID-19 pe voluntari infectaţi deliberat

Replica API 25 septembrie 2020 | 00:00 1044

Marea Britanie va desfăşura teste asupra unor voluntari sănătoşi, infectaţi în mod deliberat cu virusul care transmite boala COVID-19, pentru a verifica eficacitatea unor vaccinuri aflate în faza de testare, potrivit ziarului Financial Times, citat de EFE și Agerpres.

Aceste studii, finanţate de guvernul britanic, vor începe în ianuarie anul viitor într-o locaţie sigură din estul Londrei, unde voluntarii vor rămâne în carantină, potrivit informaţiilor furnizate ziarului financiar de surse apropiate proiectului.

Cercetătorii care vor realiza testele au declarat că proiectul este vital pentru a afla care sunt cele mai bune vaccinuri în dezvoltare împotriva COVID-19.

În cadrul studiului, un voluntar va primi o doză de vaccin, iar o lună mai târziu va fi infectată, sub strictă supraveghere medicală, cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19.

Se estimează că aproximativ 2.000 de persoane s-au înscris deja să participe la aceste teste în Marea Britanie.

Publicaţia financiară aminteşte că astfel de teste nu sunt o noutate: în 1796, medicul Edward Jenner, supranumit "părintele imunologiei", a inoculat unui băiat de 8 ani un vaccin împotriva variolei pe care el însuşi îl dezvoltase, iar în ultimii ani s-a mai recurs la astfel de teste pentru dezvoltarea de vaccinuri împotriva holerei sau malariei.

Dominic Wilkinson, profesor de etică medicală la Universitatea Oxford, a subliniat că în actuala situaţie, când omenirea se confruntă cu "o ameninţare globală fără precedent precum boala COVID-19 este imperativ din punct de vedere etic să fie desfăşurate studii controlate pentru a ajuta la dezvoltarea unor vaccinuri şi pentru a identifica apoi care este cel mai bun vaccin".

Testele vor trebui, totuşi, să primească avizul Agenţiei de Reglementare pentru Medicamente şi Produse de Îngrijire a Sănătăţii din Marea Britanie ( Medicines & Healthcare Products - MHRA).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108