REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Coronavirus: Rusia începe vaccinarea în masă

Coronavirus: Rusia începe vaccinarea în masă

Replica API 13 ianuarie 2021 | 00:00 1100

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri să se lanseze o vaccinare în masă a populaţiei împotriva covid-19 - începând de săptămâna viitoare - şi a lăudat vaccinul dezvoltat de Rusia drept ”cel mai bun vaccin” împotriva covid-19, relatează AFP, citată de stiripesurse.ro.

”Cer să se lanseze o vaccinare în masă a întregii populaţii, începând de săptămâna viitoare”, a declarat el într-o reuniune guvernamentală prin videoconferinţă.

Rusia a început în decembrie campania de vaccinare a populaţiei considerată prioritară - bătrâni, personalul medical şi din învăţământ.

Categoriile autorizate să fie vaccinate cu Sputnik V au fost lărgite, apoi, în mod treptat.

Potrivt Fondului suveran rus (RDIF), care a finanţat dezvoltarea acestui vaccin -, peste un milion de persoane au fost vaccinate până în prezent în Rusia.

Rusia a fost prima ţară, în august, care a omologat un vaccin împotriva noului coronavirus şi a fost criticată din cauza unui anunţ considerat prematur, înaintea testelor clinice din faza 3 şi publicării rezultatelor ştiinţifice.

”Vaccinul rusesc - este un lucru evident, iar practica îl confirmă -, cred că este cel mai bun din lume”, a declarat miercuri Vladimir Putin, salutând condiţiile de depozitare şi transport ale vaccinului, care ”nu necesită condiţii extreme”.

”Este mult mai simplu şi mai eficient”, a adăugat el, în comparaţie cu cele occidentale.

Vicepremierul rus Tatiana Golikova, însărciinată cu Sănătatea, a anunţat că totul este ”pregătit” în vederea lansării unei vaccinări în masă, începând de luni.

Rusia se confruntă cu un al doilea val foarte sângeros al covid-19, însă autorităţile refuză, pentru moment, orice nouă izolare la nivel naţional.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108