REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Corpul de Control al premierului va demara de marți o verificare la Secretariatul de Stat pentru problemele revoluționarilor

Corpul de Control al premierului va demara de marți o verificare la Secretariatul de Stat pentru problemele revoluționarilor

Replica API 5 ianuarie 2015 | 00:09 216

Corpul de control al premierului va demara marți o verificare la Secretariatul de stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în Perioada 1945-1989, a declarat secretarul de stat pentru problemele revoluționarilor, Adrian Sanda.

"De mâine (marți — n.r.) se va efectua un control al Corpului de control al primului-ministru. Iar eu bănuiesc și aș vrea să să întâmple și acest lucru, că va avea ca țintă și ca obiectiv și drepturile obținute de revoluționari, numărul revoluționarilor pe categorii, drepturile acestora cumulate.

Nu e vorba despre activitatea Secretariatului, este vorba despre ceea ce înseamnă relația revoluționari — drepturi alocate, încasate de-a lungul timpului. (...) Sper ca mâine să fie (controlul — n.r.) și pe această temă pentru că sunt foarte multe drepturi de care revoluționarii beneficiază. Până la urmă românii trebuie să știe cui se plătesc drepturi, de ce i se plătesc drepturi, în baza căror legi și mai ales dacă sunt justificat făcute aceste plăți", a declarat secretarul de stat pentru problemele revoluționarilor.

Adrian Sanda a adăugat că nu s-a făcut niciodată o centralizare a acestor drepturi.

"Nu se poate face această inventariere, dar măcar așa, în linii mari. Adică, ne facem și de rușine, vrem să facem ordine, toată lumea spune că vrem să ne facem ordine în casa noastră, iar când vine cineva cu o idee bună care arată și adevărul istoric și separarea dintre cei care ne-au asuprit și cei care am ieșit în stradă ne trezim cu tot felul de minuni. Nu e în regulă. Înseamnă că nu dorește din partea revoluționarilor această ordine. Ori, eu nu pot să fiu de acord cu așa ceva", a declarat secretarul de stat pentru problemele revoluționarilor.

Reprezentanți ai mai multor asociații de revoluționari s-au întâlnit luni la Guvern cu secretarul de stat pentru dialog social, Alexandra Braica, și cu secretarul de stat pentru problemele revoluționarilor, Adrian Sanda, cerând abrogarea OUG 95/2014 care modifică Legea 341/2004 în sensul în care beneficiază de recunoștința statului român numai persoanele care au avut un rol determinant în victoria Revoluției din 1989.

Câteva zeci de revoluționari au protestat luni în fața sediului Guvernului și ulterior în fața sediului PSD, cerând renunțarea la OUG 95/2014.

Guvernul a modificat în ultima ședință din 2014 printr-o ordonanță de urgență, OUG 95/2014, Legea recunoștinței față de eroii martiri și luptătorii care au contribuit la victoria Revoluției din 1989 (Legea 341/2004), în sensul în care beneficiază de recunoștința statului român numai persoanele care au avut un rol determinant în victoria Revoluției din 1989.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108