REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

COȘA dispune ANCHETĂ după TRAGEDIA de la Boli Infecțioase!

COȘA dispune ANCHETĂ după TRAGEDIA de la Boli Infecțioase!

Replica API 3 octombrie 2021 | 00:00 1989

Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța, a anunțat, sâmbătă, 2 octombrie, că a fost constituită o comisie care să efectueze o anchetă administrativă, după teribilul eveniment înregistrat la Spitalul de Boli Infecțioase, în urma căruia 7 persoane au murit și altele au fost rănite. Acest demers a fost inițiat la solicitarea Corpului de control al prim-ministrului.

”Am purces la înfiinţarea unei comisii de control în jurul corpului de control al Instituţiei Prefectului, alături de reprezentanţi din Direcţia de Sănătate Publică şi de jurişti din cadrul Instituţiei Prefectului, astfel încât să răspundem solicitării premierului, să facem la rândul nostru o anchetă administrativă privind circuitul documentelor şi modul în care s-a răspuns la tot ceea ce înseamnă solicitări şi măsuri legate de protecţia şi securitatea la incendiu în ceea ce priveşte instituţiile implicate în evenimentele tragice de ieri. Din fericire, până în momentul de faţă, (sâmbătă - n.r.) nu a decedat niciunul din pacienţii infectaţi cu COVID transferaţi. Situaţia este una dinamică, au fost transferaţi între unităţile sanitare în funcţie de starea lor de sănătate. A fost evacuată Secţia de terapie intensivă de la Cardiologie din Spitalul Judeţean, au fost relocaţi pacienţii şi a devenit şi aceasta o secţie de terapie intensivă (pentru pacienţii cu COVID-19 - n.r.), astfel încât să menţinem numărul paturilor, iar spre sfârşitul săptămânii sperăm să putem operaţionaliza secţia mobilă de terapie intensivă care a fost adusă la Medgidia”, a declarat prefectul Coșa, sâmbătă dimineață, 2 octombrie.

Amintim că, în cursul dimineții de vineri, 1 octombrie, în jurul orei 9:40, s-a făcut primul apel la numărul unic de urgență 112, în cadrul teribilului incendiu de la Spitalul de Boli Infecțioase. De îndată, s-a activat Planul Roșu ISU de intervenție. De asemenea, a fost activat și Planul Alb, ce a presupus ca tot persoanlul medical să fie chemat de acasă. Imediat au ajuns la fața locului pompierii, dar și oficialitățile locale, au fost și prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, primarul municipiului, Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu. Câteva ore mai tâârziu a ajuns la Constanța și șeful DSU, Raed Arafat, dar nu la spitalul groazei, probabil era familiar cu imaginile.

Pompierii ajunși la fața locului, după 7 minute de la momentul primului apel, au constatat că incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum. Primul bilanț a fost oferit la puțin timp după izbucnirea incendiului, fiind comunicate 3 persoane decedate din cele 10 internate la secția ATI. În curtea spitalului, medicii au efectuat manevre de resuscitare unui pacient, care, din păcate, în ciuda eforturilor depuse de medici, a murit.

Mai multe detalii aici: FIRUL tragic al EVENIMENTELOR de la SPITALUL de BOLI INFECȚIOASE

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai cosa la cogealac cand faci ancheta , cati primarul cu 10 clase nu a platit contributiile angajatilor de un an sau te a mituit si pe tine cat pamant ti a dat
0
0
Acum s-a trezit mortul asta sa faca el ancheta.pana acum ce mm ai facut bulangiule?
4
0
Trebuie sa demisionezi, incompetentule ce esti!
9
1
circuitul documentelor ... verificati ba prizele si prelungitoarele de 10 lei
5
0
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
8
3
Ce ancheta baaa. In China era arestata in secunda doi Stela. Stelaaaaaaaa
7
2
Daca mai exista onoare, Cosa ar trebui sa-si dea demisia. Cred ca o parte din vina ii apartine. Iar Chitac acum un an ii multumea directoarei de la infectioase ca l-a facut bine. Acum o da afara pentru a-si acoperi el vina. Halal politicieni. Mi-e sila...
24
2
Ancheta sa inceapa cu demisia de onoare ,daca exista onoare a primarului ,sa continue cu domnia vostra si nu in ultimul rand cu al managerului spitalului,afara gunoaieloooor1
23
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468