REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

COZI URIAȘE la punctul de trecere a FRONTIEREI de la VAMA VECHE. Video

COZI URIAȘE la punctul de trecere a FRONTIEREI de la VAMA VECHE. Video

Replica API 1 septembrie 2021 | 17:54 2550

La punctul de trecere a frontierei de la Vama Veche s-au format cozi uriașe, oamenii așteptând chiar și 90 de minute efectuarea formalităților de trecere a graniței.

„Valorile de trafic din punctul de trecere de la Vama Veche sunt astăzi foarte ridicate, pe sensul de ieșire din țară, valorile au depășit chiar și 90 de minute. Acest lucru s-a întâmplat din mai multe cauze. În primul rând, începând cu data de 1 septembrie, autoritățile din Bulgaria ne-au informat că singura cale de acces a persoanelor care vin din România și doresc să intre în Bulgaria, în scop turistic, este Vama Veche, pe raza județului Constanța, Negru Vodă și Ostrov nefiind incluse în această categorie.

Mai sunt și alte puncte de trecere către Bulgaria pe teritoriul întregii țări, dar nu în întregimea lor, restul fiind doar pentru persoanele care doar tranzitează Bulgaria. Asta a făcut ca persoanele care pleacă în concediu în Bulgaria să intre doar prin acest punct al frontierei de stat, aglomerându-se drumul. Totodată, bulgarii ne-au informat că românii au obligativitatea de a avea asupra lor certificatul electronic COVID pentru a intra în Bulgaria. Dacă nu au acest certificat, trebuie să facă dovada cu documente - iar toate aceste aspecte fac ca acest control total de frontieră pentru a ieși din România și a intra în Bulgaria să dureze mai mult. În ceea ce privește poliția de frontieră română, timpii de așteptare sunt foarte scurți, pentru verificarea documentelor, dar de acolo sunt preluați de autoritățile din Bulgaria.

Acum ne aflăm pe sensul de intrare în România unde coada este mare, timpii de așteptare ajung la 90 de minute, valorile au crescut dar au scăzut pe sensul de ieșire. Acest lucru se datorează faptului că românii se întorc din concedii și pentru intrarea în România este nevoie de anumite condiții medicale - lucruri care sunt certificate de către medicii din cadrul DSP.

Dacă toți românii care intră în țară ar avea acel certificat electronic care poate fi scanat de către polițiștii de frontieră, controlul ar dura foarte puțin. Neavându-l aceștia sunt preluați de celelalte autorități în vederea desfășurării formalităților de intrare în România.“, a transmis purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Andrei Ene

Reamintim că autoritătile de frontiera bulgare au informat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române, prin Punctul Comun de Contact Giurgiu, că autorităţile bulgare au emis noi reglementări privind condiţiile de călătorie în Republica Bulgaria, aplicabile începând cu 1 septembrie 2021, ora 00.00.

Astfel, România intră în zona verde, conform autorităţilor bulgare, iar persoanelor care sosesc din zona verde li se permite intrarea pe teritoriul R. Bulgaria odată cu prezentarea unui certificat COVID digital UE valid pentru vaccinare, trecere prin boală sau test efectuat sau a unui document similar care conține aceleași date ca și Certificatul digital COVID al UE.

Între categoriile speciale de persoane exceptate de la cerința prezentării de documente COVID la intrarea în Republica Bulgaria se află persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat și copiii cu vârsta de până la 12 ani.

Cetăţenilor români le este permisă intrarea pe teritoriul R. Bulgaria numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar. Astfel, din România se poate intra pe teritoriul statului vecin, prin:

• P.T.F. Giurgiu - Ruse, judeţul Giurgiu

• P.T.F. Calafat - Vidin, judeţul Dolj

• P.T.F. Bechet – Oriahovo, judeţul Dolj

• P.T.F. Turnu Măgurele - P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman

• P.T.F. Vama Veche - Durankulak, judeţul Constanţa.

Prin P.T.F. Ostrov – Silistra, judeţul Constanta, P.T.F. Zimnicea - Svishtov și P.T.F. Negru Vodă - Kardam, judeţul Constanţa se permite intrarea persoanelor care tranzitează teritoriul R. Bulgaria, în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului țării.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S au format si cozi de taxiuri neautorizate la Vama sunt jepcari din Mangalia care nu au ce cauta acolo dar politia ia spaga si doarme doar 2 politisti isi fac datoria
1
0
au bani bugetarii,doar n.au muncit ptr ei,le.a dat pesedeaua cadou.Apoi se mira de inflatie!
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468