REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Crăciun liniştit la Constanţa: au fost înregistrate doar 12 apeluri prin 112

Crăciun liniştit la Constanţa: au fost înregistrate doar 12 apeluri prin 112

Replica API 27 decembrie 2012 | 00:00 155

Incidente pe fondul băuturilor alcoolice

Incidente pe fondul băuturilor alcoolice

Sărbători liniştite la Constanţa! Acestea sunt primele statistici ale oamenilor legii, care spun că prima în prima zi a Crăciunului s-au înregistrat foarte puţine intervenţii, mai ales în comparaţie cu anul 2010. Dacă în alţi ani beţiile erau în top şi creşteau simţitor în zilele de faţă, de unde şi conflictele ce se sfârşeau la Secţia de Poliţie, iată că anul acesta lumea s-a dovedit mai paşnică. Într-un interval de 24 de ore, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Constanţa, s-au înregistrat doar 12 apeluri prin 112.

Conflictele au fost minore, izbucnite în urma consumului de băuturi alcoolice, însă "apele" s-au calmat la fel de repede, fără ca nimeni să sufere răni grave. "S-au îmbrâncit, s-au agresat verbal, au fost conflicte minore. Putem spune că a fost o atmosferă liniştită", au declarat poliţiştii. Intervenţiile au avut loc în minicipiu, dar şi în judeţ, cum ar fi în Medgidia. Însă, dacă derulăm şirul evenimentelor, vom observa că în anul 2010, în aceeaşi perioadă, s-au înregistrat peste 50 de intervenţii. Revenind la perioada actuală, menţionăm că, din cele 12 intervenţii, s-au aplicat 9 sancţiuni şi nu s-a înregistrat nici un scandal în cluburi sau baruri. Chiar dacă situaţia s-a arătat una calmă, oamenii legii continuă să fie vigilenţi, următorul obiectiv fiind pregătirile pentru Revelion.

400 de poliţişti şi jandarmi, la datorie de Revelion

"Vom începe pregătirile pentru Revelion, vom avea mai multe echipe de intervenţii. Avem o hartă unde sunt amplasate cele mai aglomerate locaţii unde se va petrece Revelionul, şi aici putem spune că pe primul loc se află municipiul dar şi Mamaia, şi vom încerca să dirijăm dispozitivele de siguranţă publică la faţa locului, pentru a avea o eficienţă mai mare, pentru a ajunge mai repede", au mai spus reprezentanţii IPJ Constanţa. În noaptea dintre ani, la datorie se vor afla toţi angajaţii din cadrul Ordine Publică, în total, peste 400 de poliţişti şi jandarmi. Revenind la prima de zi de Crăciun, de menţionat că s-au înregistrat şi câteva incidente rutiere, însă nici unul cu victime umane. Două persoane au ajuns în spital, una din pricina traversării prin loc nepermis, iar o alta accidentată pe trecerea de pietoni, în municipiul Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108