REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CREȘTE îngrijorător NUMĂRUL ESCROCILOR de pe LITORAL!

CREȘTE îngrijorător NUMĂRUL ESCROCILOR de pe LITORAL!

Replica API 9 iulie 2020 | 00:00 2258

Indivizii care agasează turiștii, și nu numai, prin jocuri de tip Alba-Neagra, s-au aciuat la malul mării, vara aceasta fenomenul fiind în plină expansiune. Astfel, 7 persoane au fost depistate de oamenii legii, în Constanța, în numai 10 zile. Pentru a stârpi fenomenul, polițiștii, sub coordonarea procurorilor, au solicitat control judiciar pe numele făptașilor, tocmai pentru a fi obligați să se deplaseze în localitatea de domiciliu. Măsura arestului preventiv fiind, în aceste situații, mai greu de aplicat. Însă, escrocii tot solicită în instanță ridicarea măsurii controlului judiciar, tocmai pentru a se reîntoarce pe litoral și pentru a se reapuca de ”afaceri”.

Probabil Starea de Urgență, care, ulterior, a fost înlocuită cu cea de Alertă, i-a cam lăsat pe mulți infractori fără obiectul muncii. Astfel, cum au primit puțină libertate de mișcare, escrocii și-au făcut cuib pe litoral. Prin urmare, fenomenul este mai prezent ca niciodată în Constanța. Cum infracțiunile nu sunt unele foarte grave, conform legii, măsura arestului preventiv este mai greu de aplicat.

Vor să revină la treabă...

click pe imagine

Puși sub control judiciar, dar...

Însă, pentru a ține lucrurile sun control, oamenii legii au început să-i rețină pe făptași pentru 24 de ore, după care magistrații au dispus, în mai toate cazurile, măsura controlului judiciar. Prin această măsură, indivizii au interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu. Și mulți dintre ei nu sunt din Constanța. Astfel, persoanele în cauză au fost înlăturate din municipiul nostru, dar se pare că ei tot încearcă să revină în ”afaceri”. Un exemplu este Albert Marian Niculae, care a contestat în instanță măsura respectivă, amintită mai sus. Plângerea acestuia a fost înregistrată la Judecătoria Constanța, pe 6 iulie, iar termenul a fost stabilit pentru 9 iulie, ora 12.15.

Dacă plângerea îi va fi admisă, automat îi va fi revocată măsura controlului judiciar, la fel și interdicțiile impuse, el putându-se reîntoarce la treabă. Iar ca el sunt mulți. Și spunem asta întrucât în numai 10 zile au fost depistați 7 indivizi care practicau metoda de înșelăciune, atât în Mamaia cât și în stațiunile din sudul litoralului, de tip Alba-Neagra.

Liliana IONIȚĂ

Citește și: Încă o persoană a fost ÎNCĂTUȘATĂ pentru Alba - Neagra

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multumim Politia Locala Constanta!
0
1
ia duceti-i pe astia de 5 ori la judecator sa vezi ca ii da cu inchisoare pana la urma
2
2
Statul roman ar face mai bine daca ar legaliza jocurile de noroc de acest gen si altele asemenea. Reglementare si impozitare. Si statul ar avea de castigat. Cu pacanelele cum e, ca doar nu sunt prea destepti cei ce joaca acolo. Prosti sunt destui, numai sa-i gasesti.
2
2
Asa cum statul joaca alba-neagra cu pensiile adormitilor ,de ce na-r juca si ei ?
2
1
Dupa ce se va adopta legea carantinarii bunurilor atunci vor fi multe escrocherii la populatia majoritara!
4
2
ca turist, trebuie sa fii prost rau sa incerci sa "joci" asa ceva...
7
2
Sa multumim pnl-ului pt ca a adus diaspora acasa
8
3
La alba neagra si castig mereu. La pacanele pierd.
3
4
Daca nu au prins locuri de parlamentari sau senatori!
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108